spot_img
21.6 C
Târgu Jiu
duminică, aprilie 28, 2024
Altele
    AcasăPoliticRuşeţ, în topul senatorilor "activi" din România

    Ruşeţ, în topul senatorilor „activi” din România

    Unii senatori şi deputaţi gorjeni nu trag chiulul când vine vorba de şedinţele Camerei sau Comisiei din care fac parte. Alţii o fac, absentând motivat sau nu. Acest lucru este confirmat şi de Institutul pentru Politici Publice Bucureşti, care a publicat un raport cu privire la prezenţa la voturile finale din Plenul Camerei Deputaţilor sau Plenul Senatului. Dacă Severus Militaru, deputat PDL are prezenţă 100%, nu putem vorbi acelaşi lucru şi de Mugurel Surupăceanu, care are nici mai mult nici mai puţin de 56, 4%. Şi în cazul senatorilor, statisticile arată o prezenţă de 98, 2% în cazul senatorului şi liderului PDL Gorj, Ion Ruşeţ, iar în cazul lui Toni Greblă, 72,9%.

    „Niciun deputat nu poate lipsi de la şedinţele Camerei sau comisiei din care face parte decât în cazul în care a obţinut aprobarea unui concediu. (2). Deputaţii, cu aprobarea Camerei sau a Biroului permanent, pot participa la desfăşurarea altor acţiuni parlamentare, situaţie în care nu sunt consideraţi absenţi. (3) Prevederile alin. (2) se aplică şi deputaţilor care sunt membri ai Guvernului, în cazul în care absenţa acestora a fost determinată de exercitarea atribuţiilor funcţiei pe care o îndeplinesc. (4) Deputaţii pot obţine concedii plătite pentru rezolvarea unor probleme personale de cel mult 8 zile în cursul unei sesiuni, cu acordul Biroului permanent. Peste această durată se pot solicita Biroului permanent concedii fără plată”, se arată în regulamentul Camerei Deputaţilor. Comparativ cu alte judeţe, unde deputaţii şi senatorii se fac că muncesc, Gorjul este unul dintre judeţele cu o prezenţă destul de mare la Camera Deputaţilor, 83, 6%. Astfel că, raportul indică o prezenţă de 100%, în cazul deputatului PDL, Severus Militaru, cu voturi finale date într-un număr de 429. Cosmin Popescu se află pe aceeaşi poziţie, cu o prezenţă de 100% şi cu acelaşi număr de voturi. Vasile Popeangă se situează pe locul doi, în topul deputaţilor gorjeni, în ceea ce priveşte prezenţa la şedinţe. Astfel că, deputatul PSD are o prezenţă de 90, 9%, cu 390 de voturi finale. Dan Ilie Morega se află pe poziţia a treia, având prezenţă de 81, 1%, cu un număr de voturi finale de 348. Liderul PSD, Victor Ponta se regăseşte în topul activităţii deputaţilor gorjeni, pe locul patru, cu o prezenţă de 73, 7%, cu 316 voturi finale. Codaş în clasamentul deputaţilor, se află deputatul PSD Mugurel Surupăceanu, cu un procentaj destul de mic comparativ cu colegii gorjeni, în ceea ce priveşte şedinţele din Camera Deputaţilor. Mugurel Surupăceanu totalizează un număr de voturi finale de 242, cu o prezenţă de 56, 4%, aproximativ la jumătate faţă de colegii deputaţi.

    Ruşeţ spune prezent la fiecare şedinţă

    „Niciun senator nu poate lipsi nemotivat de la şedinţele Senatului sau ale comisiei din care face parte sau de la celelalte activităţi specifice îndeplinirii mandatului de senator. Art.193.-(1) Concediile se acordă pentru motive de boală sau interese personale. (2) Concediile de boală se acordă pe baza certificatului medical. (3) Pentru interese personale se pot acorda, în timpul unei sesiuni, cel mult 8 zile de concediu cu plata indemnizaţiei, iar peste această durată, concedii fără plată, care se pot efectua integral sau în mai multe tranşe. Concediile până la 4 zile se aprobă de preşedintele Senatului, iar cele cu o durată mai mare de 4 zile, de către Biroul permanent. (4) Fiecare cerere de concediu pentru interese personale va avea menţionat, de către unul dintre secretarii Senatului, numărul zilelor de concediu efectuate de senatorul respectiv”, se arată în regulamentul Senatului României. Ion Ruşeţ, liderul PDL Gorj ştie acest lucru şi astfel se prezintă la toate şedinţele Senatului. Ion Ruşeţ se află pe locul doi pe ţară, având o prezenţă în plenul Senatului de 98, 2%, cu un număr de 377 de voturi finale. Toni Greblă, senatorul PSD se află pe locul 56, cu o prezenţă de 72, 9%. Prezenţa senatorilor sau deputaţilor atât în Cameră, cât şi în Senat este practic o responsabilitate, pentru că aceşti parlamentari beneficiază de indemnizaţii, dar şi alte sume destul de consistente. Această responsabilitate, însă, este asumată numai de unii deputaţi sau senatori români.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: