spot_img
16.7 C
Târgu Jiu
duminică, octombrie 1, 2023
Altele
  AcasăSănătateNicio solicitare pentru doza booster Johnson&Johnson

  Nicio solicitare pentru doza booster Johnson&Johnson

  Gorjenii care s-au imunizat cu vaccinul Johnson&Johnson nu se îngrămădesc să facă și doza booster. Până în prezent, la centrele de vaccinare din incinta Stadionului Municipal din Târgu Jiu, nu s-a făcut făcut nicio solicitare în acest sens, semn că cei mai mulți s-au vaccinați cu doza unică obligați de circumstanțe.

  Potrivit CNCAV persoanele care au efectuat schema primară cu vaccinul Johnson&Johnson li se poate administra doza de rapel cu unul din produsele pe bază de ARN Messager (Comirnaty/Pfizer BioNTech sau Spikevax/Moderna). Opțional, la cerere, beneficiarii vaccinați cu acest tip de produs pot efectua doza de rapel tot cu vaccinul Johnson&Johnson. La Gorj, momentan, nu s-a înregistrat nicio solicitare.

  „Până în acest moment , nu avem pe nimeni care să solicite doza booster la vaccinul Johnson. Cei care își doresc, probabil, că o să vină în zilele următoare. Vorbim de persoanele care s-au imunizat după data de 4 mai 2021 cu acest timp de vaccin. Noi suntem aici să oferim toate informațiile necesare”, a transmis medical coordonator al centrului Ionuț Pantiși.

  Noi certificate

  Persoanelor cărora li se administrează aceste doze li se vor putea genera certificate noi din platforma Certificate Covid în care să fie prezentat numărul actualizat de doze administrate. „Recomandăm persoanelor care au efectuat schema primară cu vaccinul Johnson&Johnson să își genereze certificatul digital UE privind COVID-19 înainte de efectuarea dozei de rapel cu unul dintre vaccinurile Pfizer sau Moderna, fiindcă valabilitatea certificatelor care au înscrisă cea de a doua doză Pfizer sau Moderna, pe teritoriul României, începe după 10 zile de la data vaccinării”, a mai anunțat CNCAV.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: