spot_img
1.1 C
Târgu Jiu
sâmbătă, decembrie 9, 2023
Altele
  AcasăSocialColț de rai la Grădinița cu Program Prelungit” Lumea Copiilor” din Târgu-Jiu....

  Colț de rai la Grădinița cu Program Prelungit” Lumea Copiilor” din Târgu-Jiu. Copii au planta flori și arbusti ornamentali

  Acțiune inedită la Grădinița cu Program Prelungit” Lumea Copiilor” din Târgu-Jiu. Unitatea școlară a fost traformată într-un paradis verde decorată chiar de micii gospodari. Evenimentul face parte dintr-un proiect cu finanțare nerambursabilă care aduce benficii atât unității cât și picilor care învață acolo.

  Preșcolarii de la Grădinița cu Program Prelungit” Lumea Copiilor” din Tg-Jiu, alături de părinți și de educatoare au desfășurat o acțiune de plantare de flori și arbuști ornamentali la sediul instituției preșcolare. Florile au fost achiziționate de Asociația ” Noua Generație” în cadrul unui proiect cu finanțare nerambursabilă intitulat ” Din dragoste pentru natură”. Suma de 9000 lei a fost acordată de Fundația pentru parteneriat cu sediul în Miercurea-Ciuc și Mol România, în cadrul Programului ” Spații Verzi 2018 „. Ajutați de un grup de voluntari micii pici au reușit să transforme unitatea școlară într-un colț verde. S-a reabilitarea spațiului verde de la locul de joacă prin gazonare, s-a efectuat curățirea grădinii, săparea, greblarea pământului, amplasarea rondurilor construite din materiale reciclabile și materiale din natură. Ajutați de educatoate micuții au plantat 192 flori de grădină, speciile alese fiind auris,clopoței, ghețișoare, flori de cristal, brumărele, garofițe, vinca minor. Pe o suprafață de circa 10 metri liniari s-a amplasat un gard suport pentru flori agățătoare și s-au plantat 12 plante: pipa turcului, glicina, clematite, hortensii cățărătoare. Odată plantate florile au rămas în grija celor mici care și-au luat angajamentul că vor avea grijă să le ude și să le îngrijească ulterior.

  Învață prin joacă

  Și cum grădinița însemană joacă, și prin joacă învățăm, cei mici, prin programul Spații Verzi-2018 au reușit să-și înfrumusețeze locul de joacă. S-a montat un tunel de plastic în locul de joacă și a coșurilor de baschet pe terenul de sport, s-a vopsit și s-au reparat băncile deja existente și, pentru un spațiu mai prietenos, au fost plantați arbuști ornamentali precum liliac, chiparos japonez,ienupăr,eunomis.

  Diplome și premii

  Ca și la acțiunea trecută, la eveniment au participat reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Gorj, ai Agenției pentru Protecția Mediului Gorj și ai Primăriei Municipiului Tg-Jiu care au evaluat rondurile de flori și au acordat diploma cu premii. Copiii au fost răsplătiți de Asociația Noua Generație și de Grădinița cu Program Prelungit ” Lumea Copiilor” cu dulciurile preferate.

   
   
   
   
   
   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: