spot_img
22.6 C
Târgu Jiu
luni, octombrie 2, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesVIDEO: Reacția unei bătrâne din Târgu Jiu când și-a văzut garsoniera renovată...

  VIDEO: Reacția unei bătrâne din Târgu Jiu când și-a văzut garsoniera renovată de un grup de voluntari mărinimoși

  O bătrână din municipiul Târgu Jiu a avut, astăzi, o surpriză de proporții atunci când a pășit în noua ei locuință, care a fost renovată și dotată cu mobilier și aparatură electrocasnică de câțiva oameni cu suflet mare. Femeia nu și-a mai recunoscut garsoniera, iar când a văzut baia a exclamat: „Vai de mine!“.

  Femeia, în vârstă de 75 de ani, suferă de o afecţiune care se manifestă printr-un tremurat al mâinilor, dar și al capului. Boala a apărut în urma şocului suferit în urmă cu peste 30 de ani când a aflat că fiul său a fost ucis în timpul evenimentelor din 1989. Ea trăia dintr-uin ajutor social de nici 150 de lei pe lună.

  Medicul neurolog Mihaela Pungan a relatat cazul ei pe pagina de Facebook și a ajutat-o pentru a obține un certificat de handicap, care va însemna un ajutor bănesc în plus, precum și alte beneficii. Medicul a făcut un apel pentru a fi ajutată cu un frigider. De aici s-a ajuna la renovarea întregii locuințe.

  „Când am intrat, fugeau șobolanii dintr-o parte în alta“

  Alexandru Cristian Găvan, cântăreț bisericesc, ne-a povestit cum a fost ajutată femeia: „Am aflat de cazul bătrânei de la doamna doctor Pungan. Prima dată a avut nevoie de un frigider pe care i l-am dus în garsoniera în care locuiește. Când am intrat, fugeau șobolanii dintr-o parte în alta. Am zis că trebuie să face ceva. Era foarte multă mizerie și gunoaie strânse. La baie nu era reparat și urcau șobolanii prin baie. Am legătura, apoi, cu doamna Pungan, care a văzu și dumneaei ce este acolo. Am stabilit că trebuie să facem ceva. Ni s-au alăturat mai mulți oameni, care au dorit să ajute. Timp de două săptămâni s-a lucrat. De la strâns gunoaie și până la zugrăvit și înlocuit instalații, mobilier. Ne-a ajutat foarte mult și domnul administrator. I-am dus un calorifer electric. Ea a stat fără căldură pe timpul iernii“.

  Voluntarii vor trece în continuare pe la locuința bătrânei și se vor interesa de situația ei: „Eu voi trece săptămânal să văd ce face și la fel va face și administratorul blocului“, ne-a mai spus cântărețul bisericesc.

  Mai mulți voluntari și-au dat mâna și au reușit să o ajute pe bătrână. „Mă bucur că am putut să o ajutăm și că în această echipă pe care Dumnezeu a făcut-o au apărut oameni minunați cu care am putut colabora: doamna dr. Pungan, doamna dr. Băleanu, dl. Scheau, dl. administrator, d-na Mocioi, Remus Săpun, Florin Hortopan, care s-a ocupat de lucrări, și alții care i-au întins o mână de ajutor!“, a mai transmis Alexandru Cristian Găvan.

  O viață marcată de necazuri

  Tanti Elena a avut o viață foarte dificilă. Aceasta a trăit într-o comună din județul Gorj. Soțul, care avea viciul alcoolului, o bătea frecvent, dar cel mai mare șoc l-a avut atunci când a murit fiul ei. Acesta era militar în termen și a fost împușcat în timpul evenimentelor din decembrie 1989, când a căzut regimul comunist.

  Atunci, tanti Elena a avut un șoc și a rămas cu un tremurat pentru tot restul vieții.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: