spot_img
24.7 C
Târgu Jiu
vineri, iulie 5, 2024
Altele
    AcasăSportCSM Târgu Jiu a reușit să transfere o jucătoare franceză. Pe ce...

    CSM Târgu Jiu a reușit să transfere o jucătoare franceză. Pe ce post va juca

    Cu puțin înainte de reunirea lotului în vederea pregătirii noului sezon din Liga Florilor, CSM Târgu Jiu a parafat un nou transfer. Oficialii clubului gorjean au ajuns la un acord cu goalkeeperul francez Amandine Balzinc, de 31 de ani, care, sezonul trecut, a evoluat la Dacia Mioveni.

    Handbalista a semnat cu gruparea gorjeană pentru sezonul 2024-2025.

    Amandine Balzinc a evoluat în cea mai mare parte a carierei sale la echipe din Franța, dar are la activ și un sezon în Liga Florilor. Amandine a apărat sezonul trecut în poarta Daciei Mioveni. ”Aștept cu nerăbdare această nouă provocare alături de suporteri, de colegele mele și staff-ul echipei. Îmi propun un nou început și sunt pregătită să-mi ajut echipa. Sunt foarte fericită să mă alătur CSM Târgu Jiu. Este un club cu ambiții mari, pe care l-am observat pe tot parcursul sezonului trecut. Apreciez atmosfera din Sala Sporturilor și sunt sigură că îmi va da mai multă forță pe teren”, a declarat Amandine Balzinc, pentru site-ul CSM Târgu Jiu.

    Amandine Balzinc Audrey Marie-Helen, pe numele ei complet, s-a născut în regiunea Île-de-France, la Gonesse, pe 7 iunie 1993. „Inițial, am vrut să joc baschet, dar mama a fost cea care mi-a sugerat să joc handbal când aveam opt ani și nu m-am oprit niciodată. Pe atunci eram înscrisă și într-un club de atletism, dar nu am stat foarte mult acolo”, dezvăluia în cadrul unui interviu Amandine, care vorbea despre începutul său în handbal.

    Amandine s-a format ca jucătoare la Le Havre AC Handball, acolo unde a evoluat în centrul de formare al clubului. În 2008 a fost selecționată în naționala de tineret a Franței. În 2011-2012 a făcut parte din lotul echipei Le Havre AC Handball, care a câștigat EuroCup și cu care a debutat în prima liga franceză și a jucat primul meci în Cupa Franței. Deși aflată sub contract cu centrul de formare de la Le Havre, Amandine a ajuns în sezonul 2012-2013 la Cergy-Pontoise Handball. În 2013 a semnat cu A.S. Cannes Handball, în liga secundă din Franța, acolo unde a fost desemnată cea mai bună speranță a diviziei secunde franceze. A revenit pe prima scenă a handbalului francez în 2015, după ce a semnat cu OGC Nice, grupare cu care a fost finalistă a Cupei Franței. După sezonul petrecut la Nice, Amandine a semnat cu MHB Merignac Handball, acolo unde a evoluat timp de 4 sezoane, în perioada 2016-2020. La data semnării contractului, MHB Merignac se afla în liga secundă a Franței. Amandine a contribuit din plin la promovarea echipei în prima ligă franceză. În 2017 a fost desemnată cel mai bun portar al turneului Cupa Femina, iar în 2018 a promovat în prima ligă franceză. În 2020 a ajuns la fosta campioană a Franței, Toulon Metropole Var Handball. Amandine a evoluat timp de 3 sezoane la Toulon, acolo unde a deținut și banderola de căpitan. În 2023 a ajuns în România, la Dacia Mioveni, pentru care a evoluat sezonul trecut. Din vara acestui an, se va alătura lotului pregătit de Liviu Andrieș“, se arată pe site-ul csmtargujiu.ro

    „Aștept cu nerăbdare această nouă provocare“

    Noua jucătoare a declarat este fericită să se alăture echipei din Târgu Jiu: „Sunt foarte fericită să mă alătur CSM Târgu Jiu. Este un club cu ambiții mari, pe care l-am observat pe tot parcursul sezonului trecut. Apreciez atmosfera din Sala Sporturilor și sunt sigură că îmi va da mai multă forță pe teren. Este adevărat, am acumulat experiență, dar vreau să îndeplinesc această nouă provocare. Atunci când clubul m-a contactat am considerat că este cea mai bună propunere pentru mine. Aștept cu nerăbdare această nouă provocare alături de suporteri, de colegele mele și staff-ul echipei. Îmi propun un nou început și sunt pregătită să-mi ajut echipa“.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
    error: Content is protected !!