spot_img
28.4 C
Târgu Jiu
miercuri, iunie 26, 2024
Altele
    AcasăEconomicMinerii și energeticienii din CE Oltenia, bat la ușa autorităților!

    Minerii și energeticienii din CE Oltenia, bat la ușa autorităților!

    În data de 28 august 2018, la Prefectura Gorj, va avea loc o întâlnire între reprezentanții ai Ministerului Muncii, Casa Județeană de Pensii Gorj și membrii Comisiei de Dialog Social. Sindicatele FNME fac apel și la prefectul Ciprian Adrian Florescu să susțină și să înainteze Guvernului României solicitarea angajaților CEO, uitați în noua lege a pensiilor.

    Vor îndreptarea legii pensiilor

    Este vorba despre faptul că angajații CE Oltenia care muncesc în condiții deosebit de grele nu au mai fost încadrați în grupa II de muncă. Din acest motiv, liderii sindicatelor duc o campanie de sensibilizare a autorităților pentru ca acestora să li se respecte drepturile. „Este o solicitare de îndreptare morală a faptului că minerii și energeticienii au fost discriminați zeci de ani de zile, nebeneficiind de grupa de muncă în condiţii speciale, așa cum au beneficiat, de-a lungul timpului, celelalte categorii de salariați din România”, transmit liderii FNME.

    Categoria salariaților CEO lipsește din documente cu desăvârșire

    FNME: „Pentru că în această perioadă Ministerul Muncii și Justiției Sociale derulează un amplu proces de consultări publice asupra proiectului Legii privind sistemul public de pensii, iar în proiectul de lege înaintat către Parlamentul României, categoria de salariați a minerilor și energeticienilor din C.E.Oltenia lipsește cu desăvârșire din anexele pentru grupa de muncă în condiţii speciale, facem apel la toți factorii de decizie la nivel de județ, să intervină și să susțină încadrarea minerilor și energeticienilor din C.E.Oltenia, în categoriile de lucrători care își desfășoară activitatea în CONDIȚII SPECIALE DE MUNCĂ!

    Doamnelor și Domnilor Parlamentari, Elvira Sarapatin, Florin Carciumaru, Scarlat Iriza, Mihai Weber, Alin Văcaru, Victor Ponta și Dan Vîlceanu, vă rugăm să vă implicați activ și să eliminați această DISCRIMINARE făcută minerilor și energeticienilor din C.E.Oltenia! Iar dacă modificarea acestei legi invocă ECHITATEA între categoriile de salariați, atunci minerii și energeticienii trebuie să fie și ei lângă celelalte categorii care beneficiază de grupă de muncă în condiţii speciale”.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
    error: Content is protected !!