spot_img
13.4 C
Târgu Jiu
vineri, mai 17, 2024
Altele
    AcasăActualitate2000 de târgujieni, cu actele de identitate expirate

    2000 de târgujieni, cu actele de identitate expirate

    Aproape 2000 de târgujieni sunt în ilegalitate în ceea ce priveşte actele de identitate. Aceştia au în prezent cărţile de identitate expirate sau nepuse în legalitate la împlinirea vârstei de 14 ani, potrivit datelor furnizate de Direcţia Publică de Evidenţă a Persoanelor Târgu-Jiu. Totuşi, se pare că numărul acestora este în scădere faţă de anul trecut.

    Potrivit conducerii Direcției de Evidență a Persoanelor Gorj, 1870 de persoane au fost descoperite în ilegalitate. Datele sunt inventariate în primele trei luni ale anului. Conducerea instituţiei a declarat că numărul persoanelor care au acte de identitate expirate sau nu au fost puse în legalitate, odată cu împlinirea vârstei de 14 ani, este în scădere, comparativ cu anul 2014. „Un lucru îmbucurător este faptul că eforturile noastre de a conştientiza importanţa actelor de identitate s-a văzut în numărul persoanelor care s-au prezentat la ghişeele formaţiunii noastre, constatând o scădere a numărului de persoane care nu au acte de identitate sau nu s-au pus în legalitate la împlinirea vârstei de 14 ani. Faţă de sfârşitul anului 2014, când aveam undeva la 2500 de persoane fără acte sau nepuse în legalitate la împlinirea vârstei de 14 ani, la finele primelor 3 luni, numărul acestora a scăzut, în momentul de faţă ne înregistrăm cu 1870 de persoane care fie nu s-au pus în legalitate la împlinirea vârstei de 14 ani, fie le-au expirat actele şi nu s-au prezentat”, a declarat Dan Laurenţiu, şeful Direcţiei de Evidenţă a Populaţiei Târgu-Jiu.

    Cetăţenii trebuie să ştie că sunt obligați să solicite eliberarea unui nou act cu cel mult 180 de zile înainte de expirarea termenului de valabilitate a actului de identitate, dar nu mai puţin de 15 zile. „Ca de fiecare dată, reamintim obligaţia cetăţenilor să vină să îşi schimbe actele de identitate în termenul legal. Legiuitorul a dat posibilitatea preschimbării actelor de identitate cu 6 luni de zile înainte de a expira, dar nu mai puţin de 15 zile. Este un termen rezonabil, astfel încât toţi acei cetăţeni cărora urmează să le expire actul de identitate să se prezinte din timp. Singura derogare este pentru copii care împlinesc vârsta de 14 ani, actele de identitate nu se fac înainte, ci după împlinirea vârstei, în termen de două săptămâni”, a mai declarat Dan Laurenţiu.

    Au mai fost derulate 24 de controale la unitățile de ocrotire și protecție socială, pentru verificarea valabilitatea actelor de identitate, dar și actele de stare civilă, iar în urma acestor controale, au fost puse în legalitate 62 de persoane. Totodată, de la începutul anului și până în prezent, au fost eliberate un număr de 3859 acte de identitate, din care 3739 cărţi de identitate definitive și 120 de cărţi de identiate provizorii. În prezent, 137 440 de persoane sunt deservite de către Direcția Publică Comunitară Locală de Evidență a Persoanelor Târgu-Jiu. De asemenea, angajații Direcției de Evidență a Populației Târgu-Jiu au eliberat 724 de certificate de naștere, 139 de certificate de căsătorie și aproximativ 400 de certificate de deces.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: