spot_img
19.6 C
Târgu Jiu
marți, septembrie 26, 2023
Altele
  AcasăActualitateAu venit de la mii de kilometri depărtare pentru a se revedea...

  Au venit de la mii de kilometri depărtare pentru a se revedea cu prietenii din copilărie din cartierul în care au crescut

  Anii copilăriei le-au rămas în suflet și în fiecare an vin chiar și din locuri foarte îndepărtate din lume, unde trăiesc în prezent, pentru a se reîntâlni. Este vorba de un grup de prietenii din generația anilor ’70, care au crescut cu cheia la gât într-un cartier din municipiul Târgu Jiu.

  Aproximativ 20 de prieteni s-au întâlnit vinerea trecută chiar în fața blocului nr. 18, de pe fosta stradă Păcii. Unii au venit din Spania și chiar din Canada. Grupul se întâlneşte în fiecare an în ultimul weekend din luna august.

   „Este al treilea an în care ne întâlnim, Am avut o copilărie foarte frumoasă, deşi am făcut parte din generaţia cu cheia de gât, dar ne era dor să ne revedem şi să petrecem împreună, cu toate că mulţi dintre noi au plecat în alte oraşe sau ţări. Eu şi cu Florin Mareş, care este stabilit în Spania, am avut ideea de a organiza această întâlnire“, a spus Liviu Buligan, cel care s-a ocupat în acest an de organizarea întâlnirii.  S-au strâns în faţa bloculuui de prin toate colţurile ţării şi chiar din străinătate, din Canada. „Eu am venit din Bucureşti, Ilarie Preduţ din comuna Turburea, unde s-a stabilit, Constantin Bărsoianu, din Anglia, Florin Mareş, din Spania, iar Valentin Cusenco a venit din Vâlcea, iar Sorin Corobea a venit din Canada. Revederea a fost emoţionantă. Am văzut fiecare cum ne-am schimbat şi am stat de vorbă despre copilărie, dar şi despre viaţa noastră“, a povestit Liviu Buligan.

  Noapte de neuitat la restaurant

  Locul de întâlnire a fost fixat chiar în faţa blocului, unde cei care au venit au făcut o fotografie de grup, după care au mers în curtea Şcolii gimnaziale „Pompiliu Marcea“, fostă Şcoală generală nr. 11, unde au încins o miuţă.

  „Am jucat fotbal cu cei care sunt din generaţia anilor ’80, cu zece ani mai tineri decât noi. Când trăiam în blocul nr. 18, ei au crescut sub ochii noştri şi jucam mereu fotbal. Au învăţat multe de la noi. Cam toţi de la bloc am făcut şcoala la «Numărul 11». A venit şi tatăl meu, în vârstă de 74 de ani, la întâlnire, care a jucat şi fotbal. A câştigat tineretul, după prelungiri şi lovituri de departajare“, a mai relatat Liviu.

  Întâlnirea s-a terminat la restaurant, unde a fost o noapte de neuitat.

  Jocurile preferate din fața blocului

  Liviu îşi aduce aminte cu plăcere de jocurile copilăriei: „Alergam mult atunci când eram mici. Ne jucam cu «tubermanele» (n.r. – ţevi din plastic folosite la introducerea conductorilor electrici în locuinţe) sau cu «pişcăricele» cu care trăgem după fete. Ne jucam «Pituluşu», «Lapte gros» şi «Flori, filme, fete sau băieţi».

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: