spot_img
16.1 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 30, 2023
Altele
  AcasăActualitateCe fac primarii gorjeni pentru a scăpa de plata utilităților!

  Ce fac primarii gorjeni pentru a scăpa de plata utilităților!

  O primărie din județul Gorj a reușit să ușureze factura la energia electrică. Printr-un proiect finanțat de Uniunea Europeană, primarul localității Roșia de Amaradia, Liviu Cotojman, economisește bani în bugetul instituției pe care o conduce, asigurând funcționarea primăriei cu energie verde.

  La Roşia de Amaradia autorităţile locale au decis să monteze panouri fotovoltaice care să asigure funcționarea primăriei, din punct de vedere electric. Necesarul de 5,5kw este asigurat independent, pe viitor și școlile urmând să beneficieze de panouri fotovoltaice.
  “Am finalizat o nouă investiție. Sediul “Primăriei Rosia de Amaradia” este independent energetic de sistemul national. Prin realizarea investiției de montare panouri fotovoltaice pe sediul primăriei ne asigurăm în totalitate întreaga energie electrică necesară pentru funcționare”, a transmis primarul Liviu Cotojman.

  O altă localitate unde s-a investit în panouri fotovoltaice este comuna Bustuchin. Acum, când plata facturilor a devenit un chin, autoritățile speră să vină și în sprijinul cetățenilor. “Ideea se naște doar din neajunsuri .Am investit 200.000 de lei în panouri fotovoltaice. Capacitatea de producție depășește 2.000 de Mwh pe zi, ceea ce înseamnă că oamenii vor plăti mai puţin. Mi-am dat seama că prețul la energia electrică în România crește din zi în zi. Avem 1200 de panouri şi este un proiect pe care l-am realizat pe o suprafață de un hectar”, a declarat Ion Ciocea, primarul din Bustuchin.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: