spot_img
20.3 C
Târgu Jiu
marți, septembrie 26, 2023
Altele
  AcasăActualitateCe spune conducerea depozitului de gunoi de la Târgu Jiu despre aducerea...

  Ce spune conducerea depozitului de gunoi de la Târgu Jiu despre aducerea deșeurilor din Vâlcea sau Mehedinți

  Marius Bălan, directorul societății Polaris Mediu, care administrează groapa ecologică de gunoi din municipiul Târgu Jiu, a reacționat după declarațiile făcute de către Florin Nicolaescu, administratorul SC Sacomet, firma care administra groapa de gunoi de la Măldăreşti, Vâlcea, care a afirmat că deșeurile care nu sunt sortate sunt aduse la groapa de gunoi de la Târgu Jiu: „Contractul respectiv nu mai este în vigoare din anul 2018, incluisv declarația la care se face trimitere este din acel an. Nu înțeleg de ce se face vorbire despre o declarație dată în trecut și care nu are legătură cu realitatea nici de atunci, dar nici de acum. Nu s-au adus și nu se aduc deșeuri din județul Vâlcea la groapa de gunoi din Târgu Jiu. Pot să garantez acest lucru. Au fost la un moment dat două firme din județul vecin, una dintre ele amintită de dumneavoastră, care ridicau deșeurile din mai multe localități din județul Gorj, dar care aveau sediul social în județul Vâlcea. Acel contract, la care faceți referire, prevedea aducerea la depozitul ecologic de deșeuri din Târgu Jiu a deșeurilor colectate din localități din județul Gorj. De altfel, la acest depozit nu ajung nici deșeurile din Mehedinți sau Caraș-Severin. De exemplu, cele din Caraș-Severin ajung la depozitul ecologic din Mehedinți, lucru ce poate să fie verificat oricând. Firma din Mehedinți, la care s-a făcut referire în spațiul public, ridica deșeurile din mai multe localități din județul Gorj. Iar despre deșeurile aduse cu barja pe Dunăre as prefera să nu comentez, sunt doar informații false.”

  Deșeurile de la Alba

  Marius Bălan a precizat că în următoare perioada se va sista aducerea deșeurilor din județul Alba: „În județul Alba s-a amenajat un depozit ecologic de deșeuri care este în curs de stabilire a administratorului și autorizării. Când acest depozit va fi dat în folosință va înceta aducerea de deșeuri din județul Alba. Acest lucru se va întâmpla în perioada imediat următoare“.

  Când vom scăpa de mirosul generat de depozitul de deșeuri

  Directorul societății Polaris Mediu susține că investiția în stația de ardere a gazelor care va duce la eliminarea mirosurilor va începe în câteva săptămâni: „Suntem în faza obținerii avizelor și autorizațiilor necesare. Estimăm că lucrările vor începe în două-trei săptămâni. Consultantul ne-a asigurat că lucrarea se va derula în 15-16 săptămâni“. Marius Bălan a spus că 85% din miros va dispărea în urma finalizării stației de ardere a gazelor: „Nu va mai exista miros. Consultantul tehnic ne-a dat asigurări în această privință“.

  Investiția se va ridica la aproape 400.000 de euro.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: