spot_img
22.1 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 21, 2023
Altele
  AcasăActualitateGest impresionant al localnicilor și autorităților din Runcu. Au construit în două...

  Gest impresionant al localnicilor și autorităților din Runcu. Au construit în două săptămâni o casă pentru o familie afectată de un incendiu

  Localnicii și autoritățile din comuna Runcu s-au mobilizat și au reușit că construiască o locuință în urmă doar două săptămâni pentru o familie care a rămas fără un acoperiș deasupra capului în urma unui incendiu. Mai mult decât atât, în urmă cu aproximativ o săptămână, bărbatul care a fost rănit în incendiu a decedat într-un spital din București.

  Femeia care a rămas văduvă a transmis un mesaj emoționant: „Sunt Ligia Militaru, soția lui Costel Militaru, nu știu ce aș putea să vă spun pentru tot ce ați făcut. Tot ceea ce pot să fac este să vă mulțumesc din suflet pentru tot, pentru că ne-ați ajutat și nu ne ați lăsat singure. Nu am să uit niciodată ceea ce ați făcut pentru mine și fata mea. Să vă de-a Dumnezeu sănătate și să nu plece niciodată de lângă dumneavoastră și familiile dumneavoastră. Îi mulțumesc domnului primar pentru tot și pentru ceea ce a făcut pentru Costel. Știu că și Costel de acolo vă mulțumește. Încă o dată, vă mulțumesc la toți din toată inima și Dumnezeul să vă binecuvânteze!“.

  „Sperăm ca până de Paște să se mute“

  Casa familiei Militaru care a ars avea doar două camere, dar voluntari au reușit să ridice acum o locuință cu doar două camere. Primarul comunie Runcu, Adi Câmpeanu, a spus că s-au strâns bani prin intermediul preoților din localitate: „Nu au posibilitatea să își ridice o altă locuință. Am implicat preoții din localitate. Le-am dat mesaje pe «Whatsapp» cetățenilor comunei Runcu. Preoții au strâns banii din fiecare sat. S-au făcut donații, iar eu cu lucrătorii de la primărie am efectuat lucrările de construcție. În două săptămâni a fost gata. Urmează să se usuce puțin și în această săptămână vom monta geamurile și ușile, după care se vor face și restul lucrărilor pe parcurs. Sperăm ca până de Paște să se mute în noua locuință. Am construit trei camere. Casa care a ars avea două camere. Toți localnicii din comună au făcut donații. Avem nevoie în continuare de fonduri, dar sunt sigur că vom găsi sprijinul necesar“.

  Consilierii locali și-au donat indemnizația pe o lună, iar un localnic din Dobrița a pus la dispoziție materialul lemnos pentru acoperiș.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: