spot_img
16.4 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 27, 2024
Altele
    AcasăActualitateInvestiţii de proporţii la Spitalul Judeţean

    Investiţii de proporţii la Spitalul Judeţean

    Vasile Stănculete: „Vom arăta că şi la nivelul judeţului Gorj se poate, dacă se vrea şi mai ales atunci când se doreşte conlucrare”

    Consiliul Judeţean Gorj a reuşit, ca prin bugetul alocat Spitalului Judeţean, să facă din această unitate una modernă, cu rezerve dotate cu aparatură de specialitate şi cadre medicale din cele mai bune. Paşi, încă mai sunt, dar spitalul are câteva îmbunătăţiri, pe care, cu greu cineva le-ar putea contesta. Sunt însă, şi nerealizări, pe care managerul spitalului, Vasile Stănculete, şi preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, le-au trecut în revistă, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă.

    Mai noul învestit în funcţia de manager al Spitalului Judeţean Gorj, Vasile Stănculete a vorbit ieri despre paşii pe care i-a făcut unitatea spitalicească anul trecut, respectiv în acest an, la capitolul investiţii. Pe lângă modernizarea mai multor secţii, noul manager are în vedere Spitalul de la Pasarelă, pe care încearcă să îl transforme într-unul modern, care poate face concurenţă multor unităţi medicale din ţară. Spune că pentru început, şi-a dorit să schimbe atitudinea personalului medical, în relaţia cu pacienţii, cu aparţinătorii, lucru reuşit în mare măsură. „V-am promis atunci când am fost investit în această funcţie că o să schimb atitudinea personalului medical în Spitalul Judeţean faţă de pacienţi şi o mai bună înţelegere între cele două părţi. Acest lucru cred că l-am realizat, pe cât mi-a stat în putinţă, şi mai avem de lucrat în acest sens. Cred că este cel mai greu lucru să schimbăm mentalitatea oamenilor. Am trecut imaginea spitalului din una nesatisfăcătoare, şi cred că am adus-o pe linia de plutire. Atunci eram de-abia la început cu investiţiile şi m-am angajat, împreună cu domnul preşedinte, să le terminăm într-o cursă contra cronometru. La Terapia Intensivă de la Cardiologie, am terminat trei saloane, dar şi la Terapie Intensivă la copii. Aceşti bani erau aproape pierduţi, printr-un artificiu al domnului preşedinte am reuşit ca aceşti bani să nu îi pierdem. A doua investiţie de anvergură este ATI (Anestezie Terapie Intensivă), Spitalul 700, în următoare săptămâni vom inaugura această secţie. Vom arăta că şi la nivelul judeţului Gorj se poate, dacă se vrea şi mai ales atunci când se doreşte conlucrare. Una dintre cele mai importante investiţii este Secţia de Boli Infecţioase de la Pasarelă, ultima realizată, am terminat secţia ca atare, facem ultimele pregătiri, exterioare şi câteva lucrări de organizare. Nu în ultimul rând, terminarea Secţiilor de Oftalmologie şi ORL, dar şi blocul operator care deserveşte aceste secţii”, a spus Vasile Stănculete, în cadrul unei conferinţe de presă.

    Stănculete: „Sunt convins că vom avea probleme la Spitalul Judeţean şi în continuare”

    Managerul spitalului a vorbit şi despre nerealizări, care din păcate au afectat imaginea unităţii pe care o conduce. Spune că în domeniul medical vor fi probleme mereu şi că nu exclude posibilitatea ca şi pe viitor să existe cazuri asemănătoare celor din trecut. „În domeniul medical vom avea probleme tot timpul, este cel mai sensibil domeniu. Sunt cele mai puternice emoţii şi în continuare sunt convins că vom avea probleme la Spitalul Judeţean. Nu trec cu vederea cazurile pe care le-am preluat, care zic eu, după părerea specialiştilor, s-au finalizat aşa cum prevede legea. Singurul caz cu adevărat important este cazul Tulic”, a declarat, ieri, Vasile Stănculete. Conducerea Spitalului Judeţean are în vedere ca exteriorul Spitalului de la Pasarelă să arate ca un adevărat parc, unde să se relaxeze şi bolnavii internaţi la Secţia Psihiatrie, pentru că spune, „au nevoie de activităţi în aer liber”. „Ne-am propus să completăm câteva schimbări de bază, care lipsesc Spitalului Judeţean, o staţie de sterilizare nouă, lifturile, terminarea centralei termice. Avem de gând ca la Spitalul de Pasarelă, prin darea în funcţiune a Secţiei de Boli Infecţioase, să arate altfel, avem nişte spaţii ca o grădină, avem de gând să mutăm Dispensarul TBC, vrem să reparăm totul acolo, mai ales că bolnavii de acolo, de la Psihiatrie au nevoie de relaxare, de un parc, au nevoie de activităţi în aer liber”, a adăugat Stănculete.

    Câştiguri de aproape 100 de milioane pe două rezerve

    Eficientizarea activităţii Spitalului Judeţean este încă o măsură care se impune. După ce cantina va fi desfiinţată, managerul spitalului spune că la fel se va întâmpla şi cu curăţenia. Se va încerca însă, ca firmele care vor „prelua” aceste sarcini să preia şi personalul, astfel încât nimeni să nu ajungă în situaţia în care va pleca acasă. „Vom eficientiza activitatea Spitalului Judeţean, astfel încât să reducem cheltuielile şi să se încadreze în bugetul pe care îl avem. Eu ca manager trebuie să iau măsurile, de unde pot, să scot bani. Vreau să înlătur suspiciunile la achiziţii, suspiciunile de sustragere de alimente de către personalului de la bucătărie şi pe noptiera bolnavului să ajungă cantităţile care trebuie. La fel încercăm să facem şi cu curăţenia. Suntem în era în care maşinile fac mai mult decât oamenii, cu câteva maşini performante holurile se pot curăţa în zece minute. Vom încerca ca firmele care vor prelua aceste servicii să preia şi personalul”, a spus managerul unităţii. Cât priveşte rezervele „înfiinţate” la Spitalul Judeţean, şi aici treaba a început să meargă. Pacienţii plătesc oricât pentru ca condiţiile oferite să fie unele de calitate, astfel că fiecare parte are de câştigat. Câştigurile, după cum spune managerul spitalului, sunt mai mult decât vizibile, până acum încasându-se pe două rezerve peste 100 de milioane. „Dorim ca personalul să lucreze la patul bolnavului. În ceea ce priveşte aceste rezerve, ele au început să producă. Am reuşit cu Obstretica să întoarcem o parte din femeile gravide, să le întoarcem să nască la noi, ştiind că au condiţii. Câştigurile sunt de aproape 100 de milioane pe două rezerve. Aceste rezerve merg la capacitate maximă. Ne ajută şi pe noi şi mai ales pe pacienţii noştri. Vreau să apeleze la serviciile noastre cu încredere”, a spus în încheiere Vasile Stănculete. Spusele conducerii spitalului au fost confirmate şi de preşedintele Consiliului Judeţean, care a declarat însă că mai sunt multe de făcut la nivelul unităţii spitaliceşti. „Am încercat să se mişte ceva. Ne interesează ca banii alocaţi să ajungă la pacienţi. Lucrurile acestea sunt de lungă durată. Răspundem de sistemul de sănătate şi ne asumăm responsabilitatea. Noi trebuie să creăm condiţiile necesare pentru a realiza servicii medicale de sănătate, de calitate. S-au făcut câţiva paşi, dar mai e mult. Suntem într-o direcţie bună şi mai este mult de făcut”, a spus Ion Călinoiu.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: