spot_img
10 C
Târgu Jiu
duminică, aprilie 28, 2024
Altele
    AcasăActualitateLipsa medicilor închide uşile cabinetelor Spitalului Târgu-Jiu!

    Lipsa medicilor închide uşile cabinetelor Spitalului Târgu-Jiu!

    Situaţie de urgenţă la Spitalul Judeţean Târgu-Jiu! Ideea mult vehiculată în ultima vreme cum că laboratorul de analize al spitalului târgujian ar putea fi externalizat, la dorinţa noului manager privat, a născut controverse în rândul cadrelor medicale. Totodată, problema plecării medicilor gorjeni din unităţile medicale a devenit un semnal de alarmă, anumite cabinete ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu riscând să-şi închidă activitatea. Numai în ultimele şase luni 14 medici au ales să plece şi acest lucru duce la închiderea multor secţii.

    Reprezentanţii sindicatelor din sănătatea gorjeană se opun ideii externalizării laboratorului de analize din cadrul spitalului târgujian. Discuţiile au apărut ca urmare a afirmaţiilor managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, Claudia Manu, de la finele lunii noiembrie că, în prima fază, va încerca să mute laboratorul de la Spitalul 700 în locaţia Tudor Vladimirescu, dar şi că externalizarea laboratorului este o variantă alternativă care se practică pe piaţă dacă există dotare şi acreditare. Cu toate acestea, preşedintele Sanitas Gorj, Valentin Popa, a declarat că din nenumăratele discuţii pe care acesta le-a purtat cu preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, acesta din urmă nu ar accepta niciodată aşa ceva. „Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, în nenumăratele discuţii pe care le-am avut cu dumnealui, niciodată nu mi-ar fi trecut aşa, prin cap, o idee că ar avea intenţie să accepte aşa ceva. În ultimii 10 ani nu s-a discutat nimic în Spitalul Judeţean fără Consiliul Judeţean şi este una din secţiile care arată cel mai bine. Este bine dotat tehnic şi sigur că face cu ochiul foarte multor investitori”, a declarat liderul Sanitas Gorj, Valentin Popa.

    Nicoleta Manu: „Nu s-a pus în discuţie externalizarea laboratorului”

    În ciuda lungilor discuţii apărute pe această temă a externalizării laboratorului, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu dezminte aceste zvonuri, considerând că se doreşte denigrarea sa, afirmând că atenţia se îndreaptă asupra altor servicii ale unităţii sanitare. Pe de altă parte, reprezentanţii sindicatelor medicale din Gorj afirmă că „doamna Manu este un jucător şi nu renunţă niciodată”. „Nu s-a pus în discuţie externalizarea laboratorului, după cum v-am comunicat de foarte multe ori. S-a discutat despre bucătărie, întreţinere, curăţenie, dar nu despre laborator”, a menţionat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, Claudia Nicoleta Manu.

    Valentin Popa: „Cabinetul de neuropsihiatrie infantilă îşi închide uşa”

    Dotarea tehnică a laboratorului ar putea atrage investitori, în opinia cadrelor medicale. Însă, starea celorlalte secţii şi lipsa aparaturii medicale la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a dus la pierderea medicilor prin plecarea acestora. Numai în ultimele şase luni, doi medici au plecat în mediul privat iar cabinetul de neuropsihiatrie infantilă riscă să fie închis, deoarece singurul medic specializat a ales să plece în concediu fără plată timp de un an. Şi de la cabinetul O.R.L. al Policlinicii unul din medici a plecat tot săptămâna trecută în privat. „În ultimele 6 luni, 2 medici care ar mai fi putut sta la serviciu au plecat la cerere, prin desfacerea contractului individual de muncă. Au mers în privat. Patru medici s-au pensionat la limită de vârstă. Doi dintre ei ar mai fi putut să rămână la serviciu. Situaţia cea mai gravă este cu medicii care pleacă în concediu fără plată pe perioadă determinată. Perioada determinată cea mai scurtă este de un an de zile. În această situaţie avem 8 cazuri şi tot din păcate sunt medici tineri. Avem un cabinet de neuropsihiatrie infantilă. Este singurul din judeţul Gorj şi avem un singur medic. Săptămâna trecută a făcut cererea de plecare în fără plată pentru un an de zile. Este foarte greu să poţi să nu-i aprobi fără plată unui medic care vine şi cere asta. Acel cabinet de neuropsihiatrie infantilă şi-a închis uşa. Avem copii cu probleme, ca în fiecare parte a ţării, care nu vor mai putea fi trataţi, investigaţi în judeţul Gorj. Pentru spital, pentru finanţele spitalului înseamnă 28 de consultaţii pe zi mai puţine, adică bani mai puţini luaţi de la Casă. Avem cabinetul O.R.L. din Policlinică unde erau două ture, dimineaţa şi după-amiaza, unde erau doi medici. Unul din medici a plecat săptămâna trecută, în privat”, a spus Valentin Popa, liderul Sanitas Gorj.

    Se evaluează managementul Spitalului de Urgenţă Târgu-Jiu

    Până la data de 17 ianuarie, Consiliul Judeţean va face o evaluare a managementului de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, pe ultimul an. „Până în 17 ianuarie, se va face o evaluare a managementului de la Spitalul Judeţean de Urgenţă. În condiţiile în care Consiliul Judeţean va constata că managementul a fost unul defectuos, există şi posibilitatea rezilierii contractului”, a mai spus Valentin Popa.

    Articolul precedent
    Articolul următor
    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: