spot_img
21.8 C
Târgu Jiu
marți, octombrie 3, 2023
Altele
  AcasăActualitateMai mulți primari au anunțat că vor refuza să majoreze tarifele la...

  Mai mulți primari au anunțat că vor refuza să majoreze tarifele la salubritate

  Tot mai mulți primari din județul Gorj au anunțat ADIS că nu vor fi de acord cu majorarea tarifelor la serviciile de salubritate, după ce groapa de gunoi de la Târgu Jiu nu va mai fi disponibilă. În urma unei estimări făcute la nivelul Asociației care gestionează activitățile de salubritate de pe teritoriul județului Gorj, tarifele aproape că se vor dubla. Prin urmare, tariful pentru o gospodărie va crește de la 16 la 34 de lei.

  În municipiul Târgu Jiu de la 8,5 lei de persoană se va ajunge la 17 lei. Creșterea are în vedere atât taxa mai mare la depozitare, la Drobeta Turnu-Severin, cât și costurile cu transportul. La depozitul de gunoi din Drobeta Turnu-Severin taxa de depozitare este de 300 de lei tona de deșeuri, în timp ce la Târgu Jiu era numai 170 de lei tona de gunoi preluat în depozit.

  Luis Popa, directorul Serviciului Județean pentru Gestionarea Deșeurilor Gorj, a declarat că toți primarii cu care a stat de vorbă au anunțat că nu va fi posibilă o majorare de tarif. Aceasta din cauză că sunt deja probleme cu încasarea actualei taxe de salubritate care nici nu este majorată. Luis Popa a mai spus că majorarea de tarif va fi valabilă pentru maximum 6 luni după care se va reveni la tariful de acum. Depozitul de deșeuri de la Târgu Jiu a rămas fără autorizația integrată de mediu, în urma unei decizii a Agenției pentru Protecția Mediului Gorj. Din această cauză s-au putea ajunge la un blocaj în anumite localități unde consiliile locale nu vor fi de acord să crească prețul la serviciile de salubritate.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: