spot_img
24.1 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 30, 2023
Altele
  AcasăActualitateSituație incredibilă la un liceu din Târgu Jiu: doar patru elevi prezenți...

  Situație incredibilă la un liceu din Târgu Jiu: doar patru elevi prezenți la cursuri în toată școala!

  Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Gorj au constatat, în urma unei inspecții, o situație de-a dreptul incredibilă la un liceul din Târgu Jiu. Doar patru elevi erau prezenți la cursuri în toată școala, în condițiile în care activitățile școlare ar fi trebuit să se desfășoare în 21 de clase.

  „S-a constata că absenteismul era îngrijorător. La aceste licee tehnologice erau cinci-șase elevi în clasă, iar la Liceul Auto «Traian Vuia» erau doar patru elevi în 21 de săli de clasă. Doar patru elevi erau prezenți în toată școala“, a spus Dana Constantinescu, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Gorj.

  Angajați ai liceului aduși la cursuri

  Conducerea Liceului Auto din Târgu Jiu a încercat să înșele vigilența reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Gorj. Astfel, pentru că la cursurile Școlii postliceale nu era prezent nici măcar un elev, în bănci au fost aduși angajați ai școlii și elevi aflați în cămin la cursurile de zi.

  „Cu o zi înainte să se meargă la liceul auto, s-a organizat o acțiune la școala postliceală care funcționează în cadrul Liceului Auto nu era prezent absolut niciun elev. Conducerea școlii a decis ca aceste clase să fie populate cu angajați școlii și cu elevii care erau prezenți în cămin, adică cei de la zi. Profesorii erau prezenți, dar erau în cancelarie, pentru că nu aveau obiectul muncii, deoarece nu aveau cui să le predea. Au crezut că ne pot păcăli în acest fel. Numai că, am aflat de această strategie și nu am mers în ziua respectivă. Crezând că pericolul a trecut, a doua zi, conducerea nu a mai considerat necesar să populeze băncile cu angajații școlii“, a mai precizat Dana Constantinescu.

  Profesorii nu pun absențe deoarece școala s-ar desființa

  Inspectorul general școlar a spus că profesorii de la Liceul Auto nu pun absențe deoarece școala s-ar desființa: „Dacă s-ar fi operat absențe pentru toate zilele în care acești elevi absentează, atunci s-ar autodesființa de la sine, deoarece ar urma să fie exmatriculați. Ca să se mențină numărul de clase, închid ochii și nu pun absențe“.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: