spot_img
19.7 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 28, 2023
Altele
  AcasăActualitateSubprefect: “Ce se întâmplă acum în Gorj este nota de plată a...

  Subprefect: “Ce se întâmplă acum în Gorj este nota de plată a faptului că nu ne-am vaccinat”

  Autoritățile județene, supărate că gorjenii au renunțat la mască. Subprefectul Marcel Iacobescu susține că a mers personal în zonele aglomerate din Târgu Jiu și a observat că măsurile impuse de la centru nu sunt respectate. În Gorj, în ultima perioadă, sunt raportate zilnic zeci de noi cazuri de îmbolnăviri.

  Cinci localități din Gorj sunt în scenariul roșu. În comuna Crasna rata de infectare a ajuns la 5,73 la mia de locuitori. Autoritățile susțin că vor lua măsuri. “Situația epidemiologică este foarte îngrijorătoare. Pentru localitatea Crasna vom lua unele măsuri privind această localitate pentru că situația nu este deloc în regulă. Avem în județ, zilnic, zeci de cazuri noi de infectări. Aș dori ca oamenii să înțeleagă că ne aflăm într-o situație foarte grea din punct de vedere epidemiologic, să meargă să se vaccineze, să respecte măsurile de siguranță, să poarte masca. Am văzut că în locurile aglomerate nu se poartă mască. Dau exemplu Complexului Rodna unde am văzut atât vânzători cât și cumpărători fără mască. La Crasna se face anchetă epidemiologică, se pare că numărul de cazuri a crescut în urma unui eveniment care a avut loc în comună. De regulă virusul se transmite rapid în localuri, zone aglomerate cu spații închise”, a Marcel Iacobescu.

  Refuză vaccinarea

  În ceea ce privește procesul de vaccinare, Gorjul este sub media națională. “Din păcate suntem undeva pe la 22% ca și rata de vaccinare. Este o un procent foarte mic, suntem sub media națională, de aceea fac apel la oameni să meargă să se vaccineze pentru că ceea ce se întâmplă acum este nota de plată a faptului că nu ne-am vaccinat”, a mai transmis subprefectul cu atribuții de prefect.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: