spot_img
10 C
Târgu Jiu
duminică, aprilie 28, 2024
Altele
    AcasăActualitateSute de cai putere se vor dezlănțui pe Transalpina

    Sute de cai putere se vor dezlănțui pe Transalpina

    Adrenalină la maxim, sute de cai putere turați, motoare puternice. Cele mai tari mașini vor lua cu asalt Transalpina, în perioada 31 august – 1 septembrie, exact pe creasta unde cea mai periculoasă șosea din România atinge cerul.

    A șaptea etapă din Campionatul Național de Viteză în Coastă Dunlop 2019 va avea loc la Rânca, în perioada 31 august – 1 septembrie și va fi organizată de Autocorex. Runda, deja devenită o tradiție pentru viteza în coastă, are loc în aceeași perioadă ca în anii precedenți.

    ”La sfârșitul acestei săptămâni urmează o nouă etapă de vitează în traseu montan, Raliul de la Rânca. Va fi un nou regal automobilistic, sute de cai putere se vor dezlănțui din nou pe Transalpina. Vorbim de zona dintre Novaci și Rânca” a declarat Cristi Tudor, reprezentant al Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu Jiu.

    Etapa de la Rânca este considerată de organizatori, concurenţi şi spectatori drept una dintre cele mai spectaculoase din ţară, şi a adunat, de-a lungul timpului, şi piloţi valoroşi din afara graniţelor. Gradul de dificultate al concursului este considerat unul ridicat, mai ales din cauza curbelor ameţitoare şi al traseului ales de amfitrionii întrecerii.

    Viteza în coastă reprezintă una dintre cele mai accesibile forme de motorsport, fiind totodată și una dintre cele mai vechi discipline sportive automobilistice atestate în România. Într-o cursă de viteză în coastă fiecare concurent urmărește să obțină cel mai scurt timp (de unde termenul de viteză) pe un traseu de asfalt cu diferență de nivel parcurs în urcare (de aici și denumirea de „coastă”).

    Startul se dă individual, la interval de 30 de secunde sau 1 minut, fiecare concurent fiind singur pe traseu. Spre deosebire de raliuri, cursele de viteză în coastă necesită doar prezența pilotului, printre automobilele prezente la start regăsindu-se și monoposturi. Conform regulamentului Federației Române de Automobilism Sportiv, un traseu poate fi omologat pentru o etapă de Campionat Național de Viteză în Coastă, dacă are minim 3 km lungime iar asfaltul este de bună calitate. Pe traseu sunt amplasate posturi ale comisarilor de traseu, iar cronometrarea se face cu un sistem de fotocelule.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: