spot_img
10.3 C
Târgu Jiu
duminică, aprilie 28, 2024
Altele
    AcasăCulturaA început Festivalul Revive, destinat revitalizării satului Rătez

    A început Festivalul Revive, destinat revitalizării satului Rătez

    Festivalul „Revive“, organizat de Asociația „Victe“, a debutat miercuri, 21 septembrie, la Târgu Jiu, unde a avut loc o conferință cu tema „Educația prin cultură, o abordare multidisciplinară“, la Sală Maură a Palatului Administrativ.

    Festivalul are ca scop revitalizarea satului Rătez, din comuna Godinești. „Ajutoarele pe care încercăm să le dăm sunt de a-i aduce pe copii în legătură cu aceste activității, care să le deschisă acest drum. Nu suntem o asociație prin care să-i ajutăm material, dar să încercăm să-i punem pe copii în contact cu diverse lucruri.

    Odată ce comunitatea și copiii deschid ochii și le va fi bine, atunci le va fi bine tuturor din toate punctele de vedere. Ne-am dat seama de necesitatea copiilor de a vedea ceva nou,  să conștientizeze valorile pe care le au și să meargă mai departe“, a spus Andreea Iliescu, coordonator al proiectului.

    Atelier „Micii artiști“

    Joi va avea loc atelierul „Micii artiști“, ce va fi susținut de actrița Antoaneta Cojocaru, împreună cu baritonul și actorul Daniel Pascariu, care este dedicat micilor artiști cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani.
    „Scopul este dezvoltarea instinctelor artistice incipiente, prin lucrul cu imaginația, cu ajutorul teatrului și a muzicii. Vom putea vorbi despre un mediu de învățare prin jocuri și de dezvoltare, curat și mult mai sănătos, o alternativă valoroasă la jocurile pe calculator și telefoane, cu care sunt atât de obișnuiți copiii astăzi.
    Tot în cadrul festivalului va avea loc atelierul „Educația pentru patrimoniu“, care va urmări introducerea tinerilor în ceea ce înseamnă patrimoniul material și imaterial, importanța protejării acestuia.

    Atelier de olărit

    Vineri, 23 septembrie, va avea loc un atelier de olărit susținut de artistul Mihai Bîscu din Horezu, localitate care se află pe lista patrimoniului cultural imaterial al umanității UNESCO. Acesta îi va învăța pe copii cum se realizează ceramica tradițională din lut. Seara se va încheia cu un recital de muzică tradițională specifică zonei, care va fi susținut de către Beatrice Băndoiu și taraful fraților Pițigoi.

    Proiecții de filme

    Festivalul se va încheia sâmbătă, 24 septembrie, printr-un atelier de pictură și grafică susținut de artistul plastic Mircea Nechita, cu preocupări și activitate în domeniul gravurii, graficii de șevalet, graficii de carte și bibliofilie.
    În fiecare seară vor avea loc proiecții ale unor filme documentare realizate de către publicistul Dorin Brozbă, despre viața unor personalități istorice din județul Gorj – Ecaterina Teodoroiu, Tudor Vladimirescu – sau artistice, cum este Maria Lătărețu.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: