spot_img
9.7 C
Târgu Jiu
duminică, aprilie 28, 2024
Altele
    AcasăEconomicCE Oltenia, mai bogată cu 280 de salariaţi ?!

    CE Oltenia, mai bogată cu 280 de salariaţi ?!

    Complexul Energetic Oltenia îşi va mări numărul de salariaţi cu încă 280 de angajaţi, şi asta ca urmare a extinderii activitaţii prin preluarea grupului pe gaz de la Brăila. Memorandumul cu această temă s-a aflat pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de ieri. Alături de acest act normativ, tot spre aprobare s-a aflat şi bugetul de venituri şi cheltuieli, rectificat al CE Oltenia pe 2013.

    Complexul Energetic Oltenia s-a bucurat ieri de atenţia membrilor Guvernului, în şedinţa Executivului. Printre zecile de proiecte supuse aprobării, două au privit activitatea Complexului Energetic Oltenia. Astfel, pe lângă proiectul ce a privit aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli rectificat pe 2013 a CE Oltenia, altul s-a dovedit a fi mult mai important pentru companie în condiţiile în care societatea de stat îşi va mări numărul de personal. Astfel, al doilea act normativ, mai exact Memorandumul a avut ca temă de analiză, aprobarea numărului de personal prognozat pe 2013 la CE Oltenia, în condiţiile extinderii activităţii prin preluarea a 280 de salariaţi de la CET Brăila–Chişcani. Una peste alta, acest lucru nu înseamnă altceva decât că din 2014, CE Oltenia îşi va începe activitatea cu 300 de salariaţi în plus, la cei aproximativ 19 000 cât sunt în momentul de faţă.

    Energie pe gaz

    Pentru cărbunele primit anul trecut, Uzina de Termoficare de la Brăila, sau mai bine spus Termoelectrica, a ajuns să datoreze la CE Oltenia aproximativ 280 miliarde lei vechi. Instituirea măsurilor asiguratorii a făcut ca unitatea să-şi manifeste intenţia ca în schimbul banilor datoraţi să dea în plată cele două grupuri energetice pe gaz ale Uzinei de Termoficare. Dacă această preluare se va dovedi a fi una bună pentru CE Oltenia se va vedea pe viitor, însă în ultimele luni specialiştii din companie au explicat despre costurile de producere a MW-utului pe gaz care sunt destul de ridicate, preţurile variind între 280 şi 350lei /MWh. Nu trebuie omis nici faptul că energia produsă pe gaz de această unitate nu este subvenţionată de către stat, aşa cum se întâmplă la OMW. Directorul Diviziei Energetice Aurel Medinţu declară, la finele lunii august a acestui an, că în urma analizelor s-a demonstrat că folosirea acestor grupuri energetice pe gaz nu ar fi viabilă decât în condiţiile în care s-ar acorda subvenţii, preţul gazului urmând să fie dat la aceeaşi valoare ca cel practicat pentru OMW. Pe de altă parte, dacă s-ar prelua cele două grupuri energetice, condiţia care s-ar impune, aşa cum a declarat Aurel Medinţu, ar fi aceea de a se acorda servicii de sistem de reglaj terţiar lent. Managerul Laurenţiu Ciurel nu a putut fi contactat telefonic pentru a-şi exprima un punct de vedere în acest sens.

    Te-ar mai putea interesa

    2 COMENTARII

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: