spot_img
1.2 C
Târgu Jiu
miercuri, noiembrie 29, 2023
Altele
  AcasăEconomicComisie de Negociere la CEO pentru adaosul salarial de 450 de lei

  Comisie de Negociere la CEO pentru adaosul salarial de 450 de lei

  Comisia de Negociere din Complexul Energetic Oltenia are programată joi o nouă ședință, la sediul companiei energetice. Sindicatele și administrația se vor reuni la Târgu Jiu pentru a discuta câteva probleme legate în principal de veniturile minerilor și energeticienilor din Oltenia. Cel mai important punct de pe ordinea de zi care va intra în atenția liderilor de sindicat și a reprezentanților administrației colosului energetic se referă la creșterea salariului minim pe economie de la 1 ianuarie 2023. Valoarea acestuia va crește de la 2.550 de lei la 3.000 de lei. Măsura a fost convenită în Coaliția de guvernare și va fi aplicată de anul viitor. Prin urmare, sindicatele din Complexul Energetic Oltenia, având în vedere această majorare au solicitat acordarea unui adaos salarial de 450 de lei pentru fiecare angajat al companiei.

  Acest lucru va menține un echilibru salarial la nivelul Complexului Energetic Oltenia, dat fiind faptul că sunt mulți angajați cu lefuri foarte mici care, în urma majorării salariului minim pe economie, îi vor ajunge din urmă pe colegii cu salarii mici. Așadar, adaosul va menține un echilibru între salariații cu diferite meserii și care trebuie să fie departajați în ceea ce privește veniturile încasate în raport cu activitatea depunsă. Pentru acordarea adaosului asupra căruia s-a convenit deja va fi semnat joi un Act Adițional la Contractul Colectiv de Muncă.

  În cadrul ședinței Comisiei de Negociere va fi abordată și problema economiei la fondul de salarii, precum și a creșterilor de salarii care vor fi negociate anul viitor. Economia la fondul de salarii vizează sumele rămase necheltuite din fondul de salarii ca urmare a pensionărilor și a concediilor. Banii respectivi vor fi împărțiți angajaților la finalul acestui an sau la începutul anului viitor. Economia la fondul de salarii a ajuns în trecut în mod egal la salariați sau a fost împărțită doar minerilor și energeticienilor cu lefuri foarte mici.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: