spot_img
24.7 C
Târgu Jiu
marți, septembrie 26, 2023
Altele
  AcasăEconomicMemorandum pentru protecția socială a angajaților din Complexul Energetic Oltenia

  Memorandum pentru protecția socială a angajaților din Complexul Energetic Oltenia

  Ministerul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat, astăzi, în cadrul Forumului Energiei, organizat de Financial Intelligence, că a fost finalizat un memorandum privind un pachet de protecție socială pentru angajații din sectorul energetic, care vor fi afectați de restructurările care vor avea loc: „Astăzi am terminat un memorandum prin care vrem să facem un pachet de protecție socială pentru absolut toți cei care lucrează în sistemul de resurse minerale energetice, legat de producția de energie electrică. Aici vorbim de cei care lucrează în subteran la Complexul Energetic Hunedoara, la Complexul Energetic Oltenia, care este pe program de restructurare, unde este nevoie de protecție socială, și, de asemenea, de Compania Națională a Uraniului, cu mina de la Crucea, unde nu mai este zăcământ și s-a luat decizia închiderii minei și, evident, deschiderea în viitor a unei noi exploatații de minereu de uraniu“.

  Sindicaliștii protestează de peste două luni

  Memorandumul va fi pus în analiză și aprobare săptămâna viitoare. „Memorandumul va fi supus, săptămâna viitoare, aprobării în Guvern și va include absolut pe toți pe cei lucrează în sectorul resurse minerale și energetice. Va fi o restructurare foarte amplă cu pachet de protecție socială pentru toată lumea“, a mai anunțat Ministrul Energiei.

  De peste două luni, în Piața Prefecturii din Târgu Jiu se desfășoară o acțiune de protest a unor sindicaliști din cadrul CEO, care solicită reducerea vârstei de pensionare.

  De asemenea, aproximativ 1.000 de salariați vor pleca în acest an din cadrul CEO, cea mai mare parte urmând să fie pensionați. Plățile compensatorii vor consta în acordarea câte unui salariu pentru fiecare lună până la ieșirea la pensie.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: