spot_img
9.7 C
Târgu Jiu
sâmbătă, decembrie 2, 2023
Altele
  AcasăEvenimentAutoritățile din Gorj fac apel la cetățeni să nu se apropie de...

  Autoritățile din Gorj fac apel la cetățeni să nu se apropie de animalele sălbatice

  În luna septembrie, în Gorj, au fost recepționate mai multe apeluri SNUAU 112 de la populație, referitoare la prezența urșilor în apropierea zonelor locuite. În toate cazurile, jandarmii gorjeni au fost solicitați să intervină, pentru prevenirea și combaterea atacurilor exemplarelor de urși asupra populației sau a bunurilor și alungarea acestora.

  „La primirea unui apel SNUAU-112, care sesizează prezența urșilor în apropierea zonelor locuite, se înștiințează prin mijloace de comunicare instituțiile și persoanele cu atribuții în domeniu, iar un echipaj de jandarmi este direcționat imediat către locul solicitării, pentru a lua măsuri de siguranță a cetățenilor, prin delimitarea zonei și desfășurarea de activități specifice pentru alungarea animalului sălbatic (se verifică zona unde a fost observat animalul sălbatic, se evaluează situația și riscurile și se utilizează semnale acustice și vizuale, pentru a elimina pericolul unei întoarceri în zonă).
  Totodată, în conformitate cu prevederile O.U.G. 81/2021 privind aprobarea metodelor de intervenție imediată pentru prevenirea și combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun asupra persoanelor și bunurilor acestora, în intravilanul localităților, se constituie o echipă de intervenție formată din responsabilii instituțiilor cu atribuții în domeniu care stabilește gradual metodele de intervenție.
  Recomandăm persoanelor să nu se apropie de animalele sălbatice, să se îndepărteze de zona de pericol, să sesizeze de urgență autoritățile competente prin SNUAU 112”, transmite IJJ Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: