spot_img
11.4 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 27, 2024
Altele
    AcasăEvenimentBebeluş de două săptămâni, îndopat cu pastile

    Bebeluş de două săptămâni, îndopat cu pastile

    Un copil nou-născut a ajuns la spital în stare gravă, după ce mama sa, bolnavă psihic, l-a înfometat şi i-a administrat pastile, deşi acest lucru este interzis în primele luni de viaţă. Medicii de la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean Târgu-Jiu susţin că micuţa trebuie luată din grija mamei cât mai curând, existând riscul ca aceasta să îi facă rău propriului copil, fără să îşi dea seama. Mama bebeluşului se află, în momentul de faţă, sub supraveghere medicală.

    I-a dat Paracetamol unui nou-născut

    Femeia de 43 de ani îi dădea fetiţei sale de numai două săptămâni şi jumătate alimente pentru adulţi, iar micuţa s-a îmbolnăvit. „Copilul avea vărsături când a venit, era agitat. Mama era şi ea agitată pentru că are probleme de sănătate, care cu naşterea s-au agravat şi a trebuit să fie internată pentru a termina tratamentul, iar copilul, din păcate, a rămas internat în secţia noastră. Mama are buletin de Bucureşti şi asistenţa socială de acolo răspunde de copil. Am informat conducerea de acolo şi pe cea de la DGASPC Gorj, pentru că acest copil nu poate să rămână la nesfârşit într-o secţie de copii bolnavi. Copilul era agitat în prezenţa mamei pentru că starea de spirit de la aceasta se transmitea şi copilului. În momentul de faţă, bebeluşul este liniştit, mănâncă, a crescut în greutate. Mama nu îi respecta un program de alimentaţie, îi dădea copilului alimente care nu se dau la vârsta respectivă şi copilul prezenta vărsături. I-a dat şi ceva medicamente, Paracetamol, comprimate, ce considera ea că trebuie să îi dea la un copil, deşi este o mamă instruită, dar boala o făcea să nu acţioneze cum trebuie în asemenea situaţii. La un copil nou-născut nici nu se dau medicamente”, a declarat Elena Popescu, medic şef Secţia Pediatrie.

    Doctorii i-au interzis să rămână însărcinată

    Mama bebeluşului este originară din Samarineşti, însă locuia în municipiul Bucureşti. Aceasta s-a îmbolnăvit din primul an de facultate, iar medicii i-au interzis să nască vreodată. „Mama a avut recomandare de la Bucureşti pentru a nu face copii, dar nu a ţinut cont de această recomandare. Este o procedură greoaie pentru că trebuie să vină cei de la Bucureşti ca să ia copilul de la noi din spital. Copilul va rămâne pe Secţia Pediatrie şi va fi îngrijit de o asistentă de la DGASPC. Mama este necăsătorită, nu mai are niciun copil, bebeluşul este rezultatul unei relaţii de concubinaj şi din câte am înţeles, concubinul este tot cu probleme de sănătate”, a declarat Corina Măruţoiu, asistent social Spitalul Judeţean Târgu-Jiu.

    Reprezintă un pericol pentru fetiţa sa

    Femeia a ajuns în această stare întrucât nu şi-a urmat tratamentul. Specialiştii susţin că aceasta nu poate avea grijă de fetiţă, întrucât micuţa este în pericol lângă mama sa. „Este vorba despre o pacientă cu un trecut psihiatric bogat, pacientă care a fost monitorizată şi tratată pe teritoriul municipiului Bucureşti. Această pacientă şi-a făcut tratamentul în salturi, uneori l-a şi întrerupt, dovadă că la ora actuală, aceasta se afla în afara prescripţiilor medicale, nu urma niciun tratament, a fost şi gravidă şi a născut un copil de curând. Pacienta se afla la mama ei, undeva la Samarineşti, mamă care este în afara cunoştinţelor necesare pentru îngrijirea şi tratarea unui bolnav cu probleme psihiatrice. Părerea mea este că acest copil nu poate fi crescut şi îngrijit de mamă şi ca atare trebuie instituţionalizat, cel puţin până când mama va ajunge într-o stare de compensare pe termen lung, deci riscul ca o pacientă cu schizofrenie să comită agresiuni asupra unui copil minor este foarte mare şi nu şi-l poate asuma nimeni”, a declarat Gabriela Pătrăşcoiu, medic şef Secţia Psihiatrie din cadrul spitalului Judeţean Târgu-Jiu.

    Botezată în spital

    Din cauza situaţiei delicate în care se află micuţa, doctorii au decis să o boteze în spital. Copila a primit numele Alexandra Adeline. „Sâmbătă a avut loc botezul bebeluşului, botez care s-a desfăşurat conform celor tradiţionale. Am reuşit vineri să luăm legătura cu Direcţia Generală pentru Protecţia Copilului pentru că mama este într-o situaţie dificilă şi nu poate sta lângă copil, astfel că domnul Cotrună, directorul executiv, a dispus ca o asistentă din cadrul DGASPC să poată să aibă grijă de bebeluşul respectiv. S-a luat legătura şi cu Direcţia Copilului Bucureşti, locul unde are mama domiciliul, astfel încât, în acest moment, situaţia să fie preluată de cei de la Bucureşti. În acest moment, cu informaţiile pe care le avem, consider că lucrurile ar putea să fie rezolvate printr-un tratament, după care mama să se reintegreze familial şi social”, a declarat Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Judeţean Târgu-Jiu. Fetiţa ar putea fi preluată de bunica sa. În momentul în care femeia bolnavă a fost externată, bătrâna şi-a luat obligaţia că va avea grijă ca micuţa să fie îngrijită corespunzător, însă angajamentul a fost încălcat, motiv pentru care este posibil ca fetiţa să fie preluată de stat.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: