spot_img
16.7 C
Târgu Jiu
duminică, octombrie 1, 2023
Altele
  AcasăPoliticHaosul din Educație, criticat de senatorul Cristinel Rujan

  Haosul din Educație, criticat de senatorul Cristinel Rujan

  Este haos în sistemul de învățământ. Deciziile cu privire la prezența fizică la ore se schimbă de la o zi la alta. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că va face propunerea ca școlile să fie deschise fizic dacă rata de infectare în localitate este sub 3 la mie. Astfel, în aceste condiții se va renunța la pragul de vaccinare de 60% a personalului din unitățile de învățământ respective.

  Social-democrații susțin că, până în prezent, deciziile luate de oficialii din Ministerul Educației au dus la anomalii. Elevii au de suferit din cauza unor dascăli sceptici în privința vaccinării. Senatorul PSD Gorj Cristinel Rujan susține că nu s-ar fi ajuns în această situație dacă testarea periodică în școli era pusă în practică.

  “PSD rămâne consecvent principiului conform căruia școlile trebuie să funcționeze în condiții de siguranță, însă orice decizie trebuie să aibă la bază faptul că dreptul fundamental al copiilor de a avea acces la educație nu poate fi condiționat. Criteriul exclusiv al vaccinării personalului din școli, impus de Ministerul Educației, generează nenumărate anomalii care ar fi putut fi evitate dacă solicitarea pe care PSD o face încă din luna iulie, aceea de testare periodică a elevilor și cadrelor didactice, s-ar fi pus în practică încă de la debutul acestui an școlar.
  Din aceste considerente, lucrurile nu pot rămâne astfel, iar soluția ar consta în descentralizarea reală a hotărârii privind închiderea unei unități de învățământ la nivelul consiliului de administrație al școlii, cu avizul autorității de sănătate publică și consultarea tuturor factorilor implicați”, afirmă parlamentarul.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: