spot_img
24.7 C
Târgu Jiu
marți, septembrie 26, 2023
Altele
  AcasăPoliticRomanescu: „Decât un guvern minoritar, în bătaie vântului, prefer stabilitatea”

  Romanescu: „Decât un guvern minoritar, în bătaie vântului, prefer stabilitatea”

  Liderul PNL Târgu Jiu nu pare încântat de alianța cu PSD însă recunoaște că o majoritate confortabilă în Parlament l-ar ajuta pe viitor, din calitatea de primar. Marcel Romanescu susține că dacă prin această coabitare PNL -PSD se formează o stabilitate guvernamentală nu mai contează cine cu cine își dă mâna.

  „Eu recunosc că opțiunea mea nu a fost PSD. Mi-am exprimat-o public, în BPJ, știu că Dan Vîlceanu a fost mandatat să aibă o singură opțiune, USR. Din calitatea de primar mă interesează stabilitate la nivel de Guvern și Parlament. Opțiunea celor de la București trebuie să fie acea de a asigura stabilitate pentru viitorul Guvern. S-a luat o altă decizie, să se continue negocierile cu PSD și, din calitatea de primar, nu mă interesează decât să îmi desfășor activitatea fără probleme”, afirmă primarul Marcel Romanescu.

  Cu gândul la 2024…

  Marcel Romanescu este convins că alianța dintre PNL și PSD nu va aduce minusuri campaniei electorale din 2024. „După cum s-a văzut, la alegerile locale, se votează oameni și echipe, nu neapărat partide. Dacă vom reuși să ducem la bun sfârșit acest mandat, sunt convins că vom avea șanse pentru un nou mandat. La nivelul Primăriei Târgu Jiu pe noi, echipa de conducere, ne interesează partea de administrație pentru ca în 2024 să avem ce prezenta, ce am realizat în patru ani de mandat. Sunt singur că și în 2024 cetățenii vor vota oameni și nu partide”.

  Majorități în pericol

  Liderul organizației municipale a PNL Târgu Jiu mai spune că o majoritate stabilă în Parlament poate aduce beneficii în teritoriu. „Dacă discutăm de experiența celorlalte state europene, această alianță pare un lucru normal. În România nu este văzută astfel. Decât un guvern minoritar, în bătaie vântului, prefer stabilitatea. Rămâne ca echipele de negociatori să stabilească o strategie pe plan lung. Nu am fost implicați decât prin votatul dat în BPJ, majoritatea ne dorim continuare cu USR-ul, în rest, cei de la București au mult mai multe informații. De data aceasta vorbim de o coabitare, nu putem discuta de un USL II pentru că atunci s-a mers pe liste comune. A fost un eșec dar sper că PNL  știe ce face de această dată! Sper să nu pierdem majoritățile pe care le-am construit cu greu. Nu mă văd la masă cu PSD la Târgu Jiu”, a mai declarat Marcel Romanescu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: