spot_img
24.1 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 30, 2023
Altele
  AcasăPoliticMiruță despre OUG dată de Vîlceanu : „Pun piedici la pensionare”

  Miruță despre OUG dată de Vîlceanu : „Pun piedici la pensionare”

  Parlamentarii gorjeni se contrazic, din nou, pe tema angajaților din CE Oltenia. Ministrul Finanțelor este acuzat că vinde iluzii angajaților aflați în prag de pensionare.

  Printr-o postare pe o rețea de socializare ministrul Finanțelor, deputatul Dan Vîlceanu, se lăuda că printr-un demers legislativ a reușit să prelungească condițiile de muncă deosebite la Complexul Energetic Oltenia, până în septembrie 2023.

  „Am adoptat o Ordonanță de Urgență prin care sunt prelungite condițiile de muncă deosebite pentru angajații din Complexul Energetic Oltenia, până în septembrie 2023. Am inițiat și o lege pe acest subiect, susținând mereu condițiile de muncă ale angajaților din companie. Și din noua postură, în Guvern, susțin și promovez inițiativele legate de Gorj. Complexul Energetic Oltenia este o companie prioritară pentru Guvernul PNL. I-a fost acordat un ajutor de peste 500 de milioane de euro, au fost adoptate hotărâri de Guvern pentru eliberarea fronturilor de lucru din carieră și există un continuu dialog între companie și ministere”.

  Pun piedici

  Mesajul transmis l-a iritat pe useristul Radu Miruță care imediat a reacționat afirmând că Dan Vîlceanu manipulează prin informații false. „Vad la PNL ca se lauda cu adoptarea unei OUG in urma careia angajatii CEO ar beneficiaza de ceva. Nimic mai fals, in Gorj si in CEO nu aduce absolut niciun beneficiu fiindca nu mai este aplicabila! Sa-i deruleze cineva in prezent: in CEO, sunt deja conditii speciale, asadar aceasta OUG nu se mai aplica. Angajatii CEO au deja din 18 august 2021 CONDITII SPECIALE, iar pentru cei care nu se pensioneaza, nu exista niciun dubiu, totul este clar. Interesatii pun piedici la pensionare, dar cei care inca mai lucreaza in productie sunt de curand incadrati in conditii speciale. Pentru Gorj, OUG-ul de acum ar fi oricum ceva mai putin decat ceea ce legea 197/2021, pentru care ne-am luptat si a trecut deja le-a acordat si care produce beneficii pentru cei care inca mai lucreaza. Conditiile deosebite ofera mult mai putine beneficii decat cele speciale, deja acordate prin legea 197/2021 pentru CEO. Si suplimentar, conditiile speciale sunt pentru toti cei din productie, nu ca cele deosebite de pana acum care au fost pe ochi frumosi, discriminand de ani de zile oameni care lucrau in exact aceleasi conditii, insa doar unii erau deosebiti. Conditiile deosebite nu mai au nicio aplicabilitate in Gorj, aici avem deja conditii speciale in urma promulgarii legii pe care am sustinut-o in ciuda multor interese”.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: