spot_img
20.2 C
Târgu Jiu
luni, septembrie 25, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesRecord negativ privind prezenta la vot. Ce partide au câștigat alegerile

  Record negativ privind prezenta la vot. Ce partide au câștigat alegerile

  Populația a dat un vot de blam clasei politice.

  Candidații și partidele politice nu i-au convins pe români să se prezinte la vot. O mare parte din  populație este dezamăgită de clasa politică, iar prezența redusă la urne se poate traduce și printr-un vot de blam. Prezența la vot înregistrată este mai mică de 35% la nivel național.

  Gorjenii au mai fost mai conștiincioși. Aproximativ 40% a fost prezența la urne înregistrată în județul nostru. O participare numeroasă s-a înregistrat în Roșiuța, din Motru (peste 60 la sută); Câlnic (peste 70%), Pinoasa, din comuna Câlnic (65%). Locuitorii din satele Gorjului au ieșit într-un număr mult mai mare decât cei din orașe, cu peste 15.000 mai mulți.

  Ce partide sunt pe primele locuri

  Exit Poll-urile arată că cele două mari partide din România, PSD și PNL, merg cap la cap, la o diferență foarte mică: 30,5% PSD respectiv 29% PNL . USR ar ajunge, potrivit acestor sondaje, la aproximativ 16%. De asemenea, UDMR ar trece pragul electoral și va face parte din structura viitorului Parlament, la fel ca PMP și Pro România. Surpriza o reprezintă formațiunea nou apărută AUR, care ar atinge pragul electoral și va intra în Parlament.

   

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: