spot_img
10.3 C
Târgu Jiu
duminică, aprilie 28, 2024
Altele
    AcasăSocialAnimale în pericol, din cauza acoperişurilor pline de zăpadă

    Animale în pericol, din cauza acoperişurilor pline de zăpadă

    Reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj au format de câteva zile celula de criză. Şi asta pentru a monitoriza animalele domestice de pe raza judeţului Gorj. Medicii veterinari urmăresc existenţa unor situaţii în care saivanele sunt izolate din cauza zăpezilor, iar animalele riscă să moară din cauza frigului.

    Nu avem animale moarte şi nici cazuri de stâne izolate de nămeţi. Cel puţin aşa susţin reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj, care au instituit celula de criză. Toţi medicii veterinari monitorizează la această oră animalele din judeţ, pentru a interveni acolo unde s-ar putea ivi probleme deosebite. „Celula de criză este menită să monitorizeze situaţia animalelor din judeţ. Până la această oră nu avem cazuri de animale moarte, sau stâne izolate. A fost o situaţi la Ţânţăreni, unde un mare crescător de animale a rămas blocat. S-a intervenit de urgenţă şi s-a deszăpezit drumul până acolo la saivanul situat pe margine Gilortului”, a declarat Ion Iliuţă, directorul DSVSA Gorj.

    Adăposturile, pericol pentru animale

    În acelaşi timp, reprezentanţii direcţiei recomandă proprietarilor de saivane să deszăpezească acoperişurile adăposturilor pentru animale, astfel încât să nu se ivească situaţii precum cele întâmplate în urmă cu ceva timp la Turburea, unde zeci de vite au murit după ce acoperişul adăpostului s-a probuşit din cauza greutăţii zăpezii. „Trebuie să aibă mare grijă şi să intervină pentru deszăpezirea acoperişurilor adăposturilor pentru animale, pentru că sunt un real pericol pentru vite. Au existat situaţii în care pur şi simplu animalele au murit strivite de acoperişul care s-a prăbuşit din cauza zăpezii. Proprietarii adăposturilor trebuie să cureţe zăpada pentru a evita astfel situaţii nedorite”, a mai spus Ion Iliuţă. Tot în această perioadă, medicii veterinari monitorizează şi eventualele focare de rabie care ar putea apărea.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: