spot_img
10 C
Târgu Jiu
duminică, aprilie 28, 2024
Altele
    AcasăSocialLiceul Bustuchin va avea un atelier modern grației finanțării unei firme private

    Liceul Bustuchin va avea un atelier modern grației finanțării unei firme private

    tara lui andrieComuna Bustuchin este renumită pentru resursele naturale de gaze și petrol, dar pentru exploatarea acestora este nevoie de mai mulți specialiști în domeniul mecanic și electromecanic. În vara anului trecut, profesorul Elena Popescu de la Liceul Tehnologic Bustuchin, a depus spre finanțare la OMV Petrom un proiect de modernizare a atelierelor din școala unde predă. A și obținut banii necsari, așa că Liceul Bustuchin va avea un atelier de practică dotat la standarde europene!

    Cu gândul de a dota atelierele școlii și de a înființa un laborator tehnologic pentru dezvoltarea abilităților practice ale elevilor, Elena Popescu de la Liceul din Bustuchin a participat la competiția Idei din Țara lui Andrei și a câștigat finanțare pentru a-și pune planul în aplicare. Atelierul va fi dotat cu ciocane, menghine, fierăstraie, polizoare, surse de tensiune, echipamente de sudură, patente, clești, prize electrice, întreruptoare, imprimantă laser, mașini de găurit, pistol de lipit, aparat de sudură și multe alte unelte de care au nevoie viitorii mecanicii. 346 de elevi de la învățământul profesional și liceal vor beneficia anul acesta de noile dotări, alături de profesorii ingineri, maiștrii instructori, dar și împreună cu firmele care vor dori să realizeze diverse ateliere cu ei. În noul atelier al școlii, elevii vor produce bunuri utile pentru clădire: grilaje pentru uși și ferestre, suporturi de flori, coșuri de gunoi, aviziere și porți, vor repara mobilierul stricat din clase și multe altele.

    Atelier modern

    Utilajele școlii nu mai corespund nici din punct de vedere funcțional, nici în ceea ce privește securitatea în muncă. Odată cu realizarea acestui proiect, profesorii sunt convinși că elevii vor deprinde abilități practice însemnate. Asta va duce la inserția mai rapidă a absolvenților pe piața muncii și creșterea interesului noilor generații pentru domeniul mecanic și electromecanic. „Principala nevoie pe care vrem s-o rezolvăm este pregătirea tehnică a elevilor la nivelul pregătirii celor din țările dezvoltate ale Uniunii Europene. Fără un ajutor financiar extern, pregătirea pe care o putem oferi acum elevilor este precară. Baza materială de care dispunem este în declin. Toate lucrurile sunt vechi și deteriorate. Îi vom pregăti pentru performanță, chiar pentru concursuri și olimpiade școlare. Pe termen lung, ne dorim să reaprindem dorința tinerilor de a urma această meserie și de a o duce mai departe. Va fi o schimbare pozitivă pentru comunitatea noastră. Dacă vom pregăti elevii la standarde cât mai bune, familiile din comunitate nu-și vor mai trimite copiii la licee din mediul urban, ci vor alege liceul nostru”, a spus profesorul Elena Popescu, citat de reprezentanții Petrom care se ocupă de blogul „Țara lui Andrei”.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: