spot_img
24.7 C
Târgu Jiu
marți, septembrie 26, 2023
Altele
  AcasăSocialPoet propus pentru acordarea distincției „Gorjeanul Anului“

  Poet propus pentru acordarea distincției „Gorjeanul Anului“

  Mai mulți consilier județeni au propus ca titlul „Gorjeanul Anului“ să fie acordat poetului Spiridon Popescu. Trei consilieri județeni au propus ca scriitorul să primească această distincție.

  „Având în vedere anunțul nr. 9965/01.07.2021 privind propunerile de nominalizare pentru acordarea titlului ”Gorjeanul Anului 2020”, respectiv a distincției ”Diplomă de excelență”, vă supunem atenției propunerea noastră privind acordarea titlului ”GORJEANUL ANULUI”, poetului SPIRIDON POPESCU, personalitate a vieții culturale gorjene, cu o reală amprenta asupra promovării imaginii județului nostru, în țară și în străinătate. De precizat că este membru al Uniunii Scriitorilor din România din octombrie 1999 și are în palmares mai multe premii la Festivaluri naționale și internaționale de literatură. S-a născut la

  4 septembrie 1952, în satul Ohaba, comuna Bălănești, județul Gorj, locuind în prezent, în orașul Târgu-Jiu“, se arată în propunerea făcut de consilierii Gheorghe Grivei, Gheorghe Orzan și Cristinel Tănasie.

  A câștigat numeroase premii

  Poetul Spiridon Popescu a câștigat numeroase premii, iar poezia „Doamne, dacă-mi eşti prieten“, care este recitată de marii actori ai țării i-a adus celebritatea.

  „Poetul și-a câștigat notorietatea prin universul poeziei ludice, într-o întrepătrundere originală de lirism de sorginte bacoviană. Premii literare obținute (selectiv): Premiul revistei „Astra”, la Festivalul național „Tudor Arghezi (Târgu-Jiu, 1983); premiul I şi premiul revistei „Ramuri”, la același festival (1984);  premiul al II-lea la concursul de poezie „Cel mai frumos poem al meu” (Bucureşti, 1984; președintele juriului: criticul literar Alex Ştefănescu); premiul Festivalului național „Sensul iubirii”, pentru volumul de versuri „Diavol cu coarne de melc, ed. I-a” (Drobeta-Turnu Severin, 2004); premiul și medalia „Eminescu” pentru poezie, la Festivalul Internațional de Literatură „Mihai Eminescu”, ediția a XXV-a, Drobeta-Turnu Severin, ianuarie 2015; premiul I, la Festivalul internațional „Adrian Păunescu”, ediția a III-a, iulie 2015, premiul pentru poezie al revistei „Convorbiri literare”, Iași, 2017; premiul „Opera omnia”, acordat unui scriitor de origine gorjeană, în cadrul Festivalului internațional „Tudor Arghezi”, Târgu-Jiu, 2017; premiul

  „Artur Bădița”, la edițiile 2014 și 2017, ale Atelierului de poezie „Serile la Brădiceni” etc.“, se arată în prezentarea care i-a fost făcută.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: