spot_img
16.7 C
Târgu Jiu
duminică, aprilie 28, 2024
Altele
    AcasăSocialRovinari, oraşul schimbării. Vezi ce investiţii fac autorităţile în 2013!

    Rovinari, oraşul schimbării. Vezi ce investiţii fac autorităţile în 2013!

    Toamna se numără …investiţiile! Nu numai bobocii de şcoală sunt în centrul atenţiei, ci şi investiţiile, preocupările şi măsurile clare luate de edili pentru bunăstarea şi îmbunătăţirea condiţiilor de trai. Un exemplu în acest sens îl dă primarul oraşului Rovinari care cu eforturi întrun an auster a reuşit să aducă localitatea unde este astăzi. Construirea unui ştrand pentru tineret a spart doar gheaţa la capitolul investiţii. Acum vorbim deja de parcări moderne. Anul acesta se vor finaliza şase astfel de parcări aduse la standarde europene.

    Edilul Dorin Filip spune însă că implicarea instituţiei de când o cârmuieşte, alături de o echipă dedicată se vede în investiţiile de pe toate fronturile de activitate. A început cu ştrandul, după cum spune edilul din Rovinari, deşi atrăgându-şi obiecţii de pe margine, apoi a continuat cu alte proiecte care să pună baze serioase sistemului de sănătate şi învăţământ. „Am început cu ştrandul, care la început a atras critici, dar când s-a văzut investiţia şi mai ales faptul că pe an se înecau în Jiu 5-6 tineri, acum vine lume de la Motru sau din alte oraşe”, a declarat Dorin Filip, primarul oraşului Rovinari. Veştile bune continuă să se adune pentru rovinăreni, pentru că edilul Dorin Filip vrea fapte, nu vorbe şi nu se dezminte de la acţiune. „Asta este menirea. Eu aşa cred, toţi cei care ajungem în fruntea instituţiei, precum primăria, trebuie să facem totul pentru comunitate. În Rovinari se văd rezultate, oraşul nu arată aşa acum ceva vreme, s-a schimbat în bine, este unul european iar noi trebuie să ţinem cont şi de faptul că se schimbă generaţii. Ne-am implicat mai mult în învăţământ, de când l-am preluat. Cum unele obiecte de studiu nu mai sunt de perspectivă, am discutat cu directorii şi profesorii şi am adaptat şcoala la piaţa muncii. Avem nevoie şi de strungar, de exemplu, de personal direct productiv”, a precizat edilul Filip.

    Parcări europene

    Preocupările autorităţilor locale din Rovinari sunt unele complexe. Rovinărenii nu mai au motive să se plângă de lipsa locurilor de parcare, pentru că primăria lucrează la finalizarea unor parcări moderne, supravegheate video şi dotate la standarde europene. Şoferii vor avea posibilitatea să şi le ia în primire mai repede decât se aşteaptă, contra unor preţuri modice, o taxă de 10 lei lunar. Vestea o dă primarul Dorin Filip. „Într-un an de criză, ne-am descurcat mai greoi, dar ne-am descurcat. Anul acesta, sperăm ca întro lună de zile să finalizăm cele şase locuri de parcare, moderne, acoperite, europene. Pentru că banii trebuie să se întoarcă la comunitate, nu le putem da pe gratis, dar vorbim de o taxă de parcare de 10 lei pe lună”, a mai adăugat primarul din Rovinari. Pe linia investiţiilor dedicate rovinărenilor, stă şi spitalul din Rovinari, modernizat. Aducerea tomografului a făcut din unitatea spitalicească una nu doar adaptată nevoilor pacienţilor, ci şi una extrem de solicitată.

    Preocuparea numărul 1: Crearea locurilor de muncă

    O problemă care continuă să le dea bătăi de cap rovinărenilor şi primăriei din localitate constă în lipsa locurilor de muncă, pe care autorităţile speră să o mai reducă prin atragerea de investitori. Faptul că la Rovinari se va construi un colos energetic în parteneriat cu investitorii chinezi, este un plus pentru oraş, de care Dorin Filip este pe deplin conştient. În plus, Filip a primit asigurări de la directorul general al Complexului Energetic Oltenia că centrala se va realiza, iar oraşul va căpăta altă perspectivă. Oraşul va avea şi primul hotel, potrivit autorităţilor care nu stau deloc degeaba. De această investiţie se ocupă un grup de italieni, de care primarul Dorin Filip şi-ar dori să audă, ca şi de alţi oameni de afaceri străini tot mai mult pe viitor. Acest lucru ar însemna pentru rovinăreni siguranţa zilei de mâine, prin stabilitate financiară, iar pentru economia oraşului, un motiv în plus să se dezvolte. Una peste alta, ca în orice oraş cu pretenţii şi care se respectă, şi în Rovinari, motivele de apreciere din partea comunităţii nu sunt deloc puţine, cum nu sunt nici schimbările în bine aduse de primărie.

    Articolul precedent
    Articolul următor
    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: