spot_img
10.3 C
Târgu Jiu
duminică, aprilie 28, 2024
Altele
    AcasăHeadlinesSusţin dezvoltarea învăţământului profesional

    Susţin dezvoltarea învăţământului profesional

    Reprezentanţii Consiliului Judeţean, Inspectoratului Şcolar, ai Camerei de Comerţ şi Industrie Gorj precum și reprezentanții mediului de afaceri din judeţ au participat vineri la o întâlnire în care au dezbătut în principal importanţa pe care o are învăţământul profesional.

    Inspectoratul Şcolar şi Consiliul Judeţean susţin proiectul „Parteneriatul social-vector pentru dezvoltarea învățământului profesional și tehnic din județul Gorj”. Acesta se desfăşoară în colaborare cu patronatul IMM-urilor, Camera de Comerț și Industrie Gorj, asociații profesionale, agenți economici şi oficii de turism. Obiectivul acestui proiect vizează corelarea noilor programe de orientare școlară și profesională cu necesitățile obiective ale pieței forței de muncă din județul Gorj, a anunţat Ion Işfan, şeful IŞJ Gorj, care spune că şcolile de meserii sunt foarte importante în pregătirea şi formarea tinerilor. „Începând cu 1 septembrie se reînfiinţează învăţământul profesional după clasa a VIII-a cu durata de trei ani pentru că, aşa cum aţi văzut, dezbaterile care au avut loc azi i-au incitat pe foarte mulţi, au fost interesante. Învăţământul profesional se bazează şi pe alte facilităţi pe care Ministerul Educaţiei le oferă copiilor care se vor regăsi în aceste clase începând cu 15 septembrie 2015 cum ar fi 200 de lei pentru fiecare copil înscris la învăţământul profesional”, a declarat şeful ISJ Gorj, Ion Işfan. Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, apreciază acest proiect şi spune că piaţa muncii impune noi calificări în meseriile studiate în şcoli. „Avem cu adevărat tineret pregătit şi finalitatea pregătirilor a fost o diplomă cu studii superioare. Majoritatea tinerilor au studii superioare. Domeniile de activitate, de asemenea, sunt acelea puse de sistemul educaţional la ofertă, avem economişti, jurişti, toate specializări legate numai de profilul uman, iar profilul tehnic a rămas descoperit în asigurarea forţei de muncă. Noi nu trebuie să uităm vorba străveche românească aceea că „meseria este brăţară de aur”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu.

    În ceea ce îi priveşte pe reprezentanţii mediului de afaceri din Gorj, aceştia au avut opinii diferite. Gheorghe Stoica, directorul Uzinei Mecanice Sadu, a acuzat o îmbătrânire a forței de muncă, iar Viorel David, directorul societăţii Artego, a vorbit despre dezinteresul unor cadre didactice.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: