spot_img
25.9 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iunie 29, 2024
Altele
    AcasăNews AlertFoto: Noi premii pentru două eleve ale CT „General Gheorghe Magheru” Târgu-Jiu

    Foto: Noi premii pentru două eleve ale CT „General Gheorghe Magheru” Târgu-Jiu

    Eugenia Miulescu  din clasa a XII-a B a câștigat Premiul I,  Andreea Argeșeanu  din clasa a XII-a D, obținând Premiul „Constantin Țoiu”, la Concursul Internaţional de creaţie literară „Vis de toamnă”, Ediţia a V-a, poezie şi proză scurtă, 01.12.2017, București, organizat de către Societatea Culturală Apollon, România. Elevele au fost  coordonate de Rocselana Verdeș,  profesoară lor de limba și literatura română.

    „Felicitări elevelor mele, Miulescu Eugenia pentru Premiul I și Argeșeanu Andreea, Premiul „Constantin Țoiu”, obținute la Concursul Internaţional de creaţie literară “Vis de toamnă”, Ediţia a V-a, poezie şi proză scurtă, 01.12.2017, București, organizat de către Societatea Culturală Apollon-România”, a spus Rocselana Verdeș.

     

    Eugenia Miulescu ne-a mărturisit că trăiește prin și pentru literatură: „Concursurile literare, pentru mine au devenit un viciu, hrana sufletului la fel de indispensabilă precum cea materială. Concursul Internațional de creație literară «Vis de toamnă», poezie și proză scurtă, mi-a dovedit, precum și celelalte concursuri sau festivaluri de creație literară, faptul că imaginația mea poate fi așternută pe hârtie în continare, că micile mele creații merită a fi citite de către public și critici. Cred că prea multe vorbe ar fi de prisos. Pot spune cu mâna pe inimă, că fiecare concurs de creație literară în parte a însemnat o piatră la temelia devenirii mele intelectuale. Nu mă voi opri aici, nu acum. Sunt un vicios al actului lecturii și al scrisului. Pentru a evidenția mai bine legătura dintre cărți și mine, pot parafraza una dintre metaforele lui Flaubert: «Eu și cărțile mele, în același apartament, ca un castravecior în oțetul lui».
    Andreea Argeșeanu din clasa a XII-a D, cu rezultate la olimpiada de profil și numeroase alte concursuri, ne spune: „Obținerea Premiului „Constantin Țoiu” a reprezentat un pas important în dezvoltarea mea. Literatura, ca orice artă, descoperă viața, este glinda, istoria sufletului meu. Rezultatele obținute – ca și acest premiu – au fost una dintre motivațiile de a continua să scriu. Sunt o fire competitivă, iar obținerea premiilor sunt o onoare”.

    Sursa: https://scoalagorjeana.com

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
    error: Content is protected !!