spot_img
16.1 C
Târgu Jiu
luni, octombrie 2, 2023
Altele
  AcasăActualitateCe are în plan Marcel Romanescu cu padocul din Târgu Jiu!

  Ce are în plan Marcel Romanescu cu padocul din Târgu Jiu!

  Autoritățile din Târgu Jiu recunosc că situația câinilor fără stăpâni din oraș nu este gestionată corect. Pe tot mai multe străzi sunt văzute patrupede care se plimbă nestingherite, uneori chiar pe centrul pietonal. Adevărul este că nici cetățenii nu fac eforturi pentru a pune umărul la rezolvarea problemei, printre blocuri fiind improvizate adăposturi pentru câini. Povestea construirii unui nou padoc în Târgu Jiu a fost uitată.

  Primarul Marcel Romanescu afirmă că Primăria Târgu Jiu cheltuie lunar sume importante cu adăpostul de câini din oraș. Serviciul este gestionat de societatea Edilitara. Edilul susține că a purtat discuții pentru ca diverse societăți de domeniu să preia sarcina câinilor fără stăpân, evident, contra cost.

  „Problema câinilor fără stăpâni nu poate fi gestionată corect atâta timp cât animalele sunt aduse din alte localități și lăsate la marginea orașului. Eu am spus-o mereu, cei care iubesc câinii din Târgu Jiu să îi i-a acasă. Și eu am trei câini dar îi țin acasă, la țară, permanent în curte. Noi, Primăria Târgu Jiu, cheltuim sume foarte mari cu padocul de câini. Legea spune că orice animal care nu a fost adoptat, poate fi eutanasiat în 14 zile de când a ajuns în adăpost. Nu am făcut până acum o astfel de solicitare dar mă gândesc serios, dacă societatea Edilitara nu poate să administreze un astfel de serviciu, să găsesc o societate responsabilă. Din momentul în care eu plătesc pentru un anumit serviciu nu vreau să mai văd câini pe străzi. Dacă de mâine o societate responsabilă îmi spune „dublați costurile”, sunt dispus să dublez dar să nu ajung vreodată să emit o dispoziție de eutanasiere” , susține primarul Marcel Romanescu.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: