spot_img
20.3 C
Târgu Jiu
marți, septembrie 26, 2023
Altele
  AcasăActualitateCentru de colectare a ajutoarelor pentru Ucraina la mall-ul din Târgu Jiu

  Centru de colectare a ajutoarelor pentru Ucraina la mall-ul din Târgu Jiu

  Grupul de inițiativă „Gorj pentru Ucraina” a deschis un centru de colectare și în complexul comercial Târgu Jiu Shopping City, care să ajute la atingerea obiectivului de a trimite spre țara vecina încă un camion cu produse atât de necesare în această perioadă.

  „Pe această cale anunțăm că vineri, 18 martie, este ultima zi în care vor mai fi preluate donații, urmând ca apoi să pregătim totul pentru transport.

  Totodată, îndemnăm gorjenii să doneze până vineri astfel încât să putem transporta și al doilea camion la finalul acestei săptămâni“, se arată într-un comunicat de presă.

   

  Când pot fi aduse donații

  În fiecare zi, între 15:00 și 19:00, voluntari ai grupului de inițiativă se vor afla la mall și stadion, dar și în alte centre din județ, unde sunt colectate: mâncare neperisabilă, medicamente, pături și pilote, produse de îngrijire pentru adulți și copii și materiale sanitare.

  „În acest moment funcționează două centre de colectare – la Stadion și la Mall – în Târgu Jiu, cu program între 15:00 și 19:00. De asemenea, mai sunt centre în Motru, Rovinari și Polovragi“, au mai transmis reprezentanții Grupului de inițiativă ”Gorj pentru Ucraina”.

   

  Sute de gorjeni au donat

   

  Sute de gorjeni și societăți au făcut donații, iar primul transport a plecat către Ucraina în urmă cu o săptămână.

  „Reamintim că am demarat campania de strângere de donații pentru locuitorii din Ucraina pe 26 februarie, fiind un demers al organizațiilor neguvernamentale din județ, inițial fiind 6 centre de colectare. La finalul săptămânii trecute am trimis în Ucraina, cu sprijinul Fan Courier Târgu Jiu, un tir cu peste 1.200 de cutii cu produse. De asemenea, în aceste săptămâni am facilitat accesul unor cetățeni ucraineni la cazare și alimente sau haine.

  Au donat sute de oameni și companii în centrele de colectare din Gorj, iar zeci de voluntari au oferit timp zilnic pentru ca această campanie să aibă impact și să ne atingem obiectivul.

  Ca organizatori ai acestei acțiuni umanitare, am întâlnit mulți oameni, am consolidat sectorul ONG din județ și ne-am făcut noi prieteni“, a transmis Grupul de inițiativă ”Gorj pentru Ucraina”.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: