spot_img
22.6 C
Târgu Jiu
luni, octombrie 2, 2023
Altele
  AcasăActualitateInvestiţie de trei milioane de lei

  Investiţie de trei milioane de lei

  Investiție de trei milioane de lei noi în Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul în Dificultate din Târgu-Cărbuneşti. Lucrările de modernizare la Centrul de Plasament se vor desfășura pe o perioadă de un an şi jumătate, timp în care cei 40 de micuţi defavorizaţi vor locui într-un corp al internatului Liceului „Tudor Arghezi”.

  Cei 40 de copilași lăsați de părinți în grija statului au fost mutați în 10 camere ale clădirii unui cămin-internat al Liceului „Tudor Arghezi” din Târgu-Cărbunești. Clădirea în care stăteau până acum copiii lipsiţi de acoperiş a intrat în lucrări de reabilitare. Astfel, timp de 16 de luni, cei 40 de micuţi vor locui în noul corp amenajat special într-un timp record de Primăria Târgu-Cărbuneşti. Inclusiv angajații centrului au lucrat la amenajarea sediului provizoriu. „Sunt 40 de copii la momentul acesta, cu vârste cuprinse între 4 luni şi 13 ani. În clădirea în care au fost mutaţi a funcţionat Căminul-internat al Liceului „Tudor Arghezi” şi funcţionează încă, dar pe o zonă mai redusă”, a declarat Melania Toader Pasti, directorul Centrului de Plasament din Târgu-Cărbuneşti.

  Nu s-a respectat termenul de începere a lucrărilor. Ion Călinoiu: „Asta este nota de bilă neagră”

  Dispoziția de începere a lucrărilor a fost dată în urmă cu trei zile, dar niciun muncitor nu era prezent, ieri, la centrul de plasament. Din acest motiv, prezent la Târgu-Cărbuneşti, ieri, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, şi-a manifestat nemulţumirea cu privire la nerespectarea termenului de începere a lucrărilor, cerându-le reprezentanţilor centrului să nu mai întârzie cu începerea lucrărilor de modernizare.

  Proiectul, finalizat în 2015

  Complexul va fi reabilitat în urma finanţării obţinute la sfârşitul anului trecut. Timp de 16 luni se va lucra la modernizarea clădirii, astfel încât la începutul anului 2015 copiii defavorizaţi se vor bucura de o casă ca şi nouă. Proiectul este finanţat în proporţie de 80% din fonduri europene şi naţionale şi 20% din cofinanţare locală. „Acest complex pentru servicii ale copiilor aflaţi în dificultate este urmare a finanţării obţinute încă din decembrie anul trecut prin contractul încheiat de programul operaţional regional-investiţii de reabilitare, modernizare, dotare”, a menţionat preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu.

  Două miliarde de lei pentru clădirea în care s-au mutat

  Şi mutarea copiilor în corpul internatului Liceului „Tudor Arghezi” a costat. Suma investită în clădirea unde micuţii vor sta timp de un an jumătate se ridică la aproximativ două miliarde de lei vechi. „Un lucru deosebit este că am găsit înţelegere şi resursa bugetară pentru a muta aceşti copii în internatul colegiului Naţional ‹‹Tudor Arghezi››. Investiţia s-a dus la circa două miliarde de lei vechi, mare parte suportată din bugetul local”, a spus primarul oraşului Târgu-Cărbuneşti, Mihai Mazilu. Modernizarea clădirii Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul în Dificultate din Târgu-Cărbuneşti constă în amenajare exterioară, recompartimentare, modernizare grupuri sociale şi dormitoare.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: