spot_img
8 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 27, 2024
Altele
    AcasăActualitateLocul 10 pe harta naţională a şomerilor cu studii superioare

    Locul 10 pe harta naţională a şomerilor cu studii superioare

    Pe fondul crizei actuale, când disponibilizările sunt în floare iar piaţa muncii nu este deloc ofertantă, unii şomeri cu studii superioare aleg alternative, cea mai la îndemână fiind străinătatea. Alţii, preferă însă, să facă faţă sistemului şi să recalifice profesional. Econtext a realizat topul judeţelor, după ponderea şomerilor cu studii superioare în rata şomajului, judeţul Gorj stând „binişor” la acest capitol, aflându-se pe locul 10, cu un număr total de şomeri cu studii superioare de 788 şi o pondere de 7%.

    Chiar dacă ai terminat o facultate, acest lucru nu reprezintă neapărat certitudinea că îţi vei găsi un loc de muncă, şi mai mult şi în domeniul în care ţi-ai finalizat studiile. Acest lucru este demonstrat şi redactorii Econtext, care au realizat harta naţională a şomerilor cu studii superioare. Rezultatele sunt covârşitoare, la nivel naţional 5, 8% dintre şomeri au studii superioare. „Cei mai mulţi şomeri cu studii superioare sunt în Bucureşti, atât ca număr, cât şi ca parte din totalul şomerilor. În Capitală, numărul şomerilor era de 21.612 în luna aprilie. Din aceştia, 4.150 erau absolvenţi de facultate. Adică, 19,2% din numărul total al şomerilor. Este cea mai mare rată de şomeri cu diplome din toată ţara! La polul opus se află Teleorman, unde ponderea şomerilor cu facultate este de doar 1,7% din totalul şomerilor! În aprilie, erau 15.913 şomeri în Teleorman şi doar 278 aveau diplomă universitară. Ceea ce înseamnă 1,7% din ansamblul şomerilor”, se arată pe econtext.ro. De menţionat este faptul că datele sunt valabile pentru luna aprilie a acestui an. Judeţul Gorj se află pe locul 10, în topul judeţelor, după ponderea şomerilor cu studii superioare, cu un număr de 788 de astfel de „cazuri” şi o pondere de 7%.

    Oferte „timide” pentru şomerii cu studii superioare

    Angajatorii gorjeni, se pare, sunt sceptici în ceea ce priveşte forţa de muncă „tânără”, pentru că locurile de muncă, pentru cei abia ieşiţi de pe băncile facultăţii, întârzie să apară. Ofertele sunt timide şi în această lună, la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj, angajatorii punând la bătaie doar două posturi pentru şomerii cu studii superioare: inginer mecanică agricolă şi inginer petrolist. Cei care nu au o altă ofertă, se pot orienta şi spre alte locuri de muncă, care nu necesită neapărat finalizarea studiilor superioare: specialist resurse umane, tehnician mecanic, asistent farmacist, asistent manager, lucrător gestionar iar lista poate continua. În perioada 5-12 august, angajatorii au pus la dispoziţia şomerilor şi nu numai circa 228 de posturi, în diferite domenii de activitate.

    Te-ar mai putea interesa

    1 COMENTARIU

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: