spot_img
13.4 C
Târgu Jiu
vineri, mai 17, 2024
Altele
    AcasăActualitatePeștera Cloșani, deschisă turiștilor. Ce minunății ascunde acest loc

    Peștera Cloșani, deschisă turiștilor. Ce minunății ascunde acest loc

    Conducerea Primăriei comunei Padeș vrea ca Peștera Cloșani să poată fi vizitată de turiști.

    „Peștera Cloșani nu se poate vizita, pentru că nu este deschisă circuitului turistic. Din informațiile pe care le am, peștera este mai frumoasă și interesantă decât Peștera Urșilor.

    Avem în program să amenajăm accesul la peșteră. Sper să găsim înțelegere pentru că nu se află în administrarea Primăriei Padeș. Are un statut special. Au fost începute demersurile necesare pentru a fi preluată de Primăria Padeș. Sper să va intra în circuitul turistic și să poată fi vizitată. Am găsit un timbru cu Peștera Cloșani, din anul 1983. Acest monument al naturii este deosebit de apreciată. Va fi doar vina noastră, dacă nu vom reuși să-l pume în circuitul turistic, pentru că are de pierdut comuna Padeș“, a spus Gabriel Giorgi, administratorul public al Primăriei Padeș.

    70 de specii de animale microscopice, descoperite în peșteră

    Peștera este administrată de Institutului de Cercetări Speologice Emil Racoviță din București și se află foarte aproape de satul Cloșani, din localitatea Padeș. Peștera ascunde unele dintre cele mai impresionante formațiuni sculptate în pereții calcaroși de aici.

    „În interiorul Peșterii Cloșani au fost descoperite în jur de 70 de specii de animale microscopice, folosite în diverse experimente de către specialiști, dar și o specie de lilieci, numita Rhinolophus ferrumequinum (liliacul troglofil). Datorită tuturor bogățiilor pe care le ascunde și care trebuie protejate, acest adevărat monument spelogic nu poate fi vizitat decât cu aprobarea Institutului de Cercetări Speologice Emil Racovita din București“, se arată pe site-ul romaniaexplore.com.

    O legendă frumoasă este legată de această peșteră. Acest ținut se afla sub stăpânirea unui vestit vrăjitor, care a acoperit acest întreg spațiu cu o bolta imensa din piatra, numita Piatra Mică, de teamă să nu rămână fără acest loc minunat.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: