spot_img
17.1 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 29, 2023
Altele
  AcasăActualitatePrețurile din piețe îi sperie pe gorjeni

  Prețurile din piețe îi sperie pe gorjeni

  După creșterile din magazine și supermarketuri, preturile au explodat și în piețele din Municipiul Târgu Jiu. Cei care nu și-au făcut proviziile pentru iarnă așteptând toamna târzie trebuie să scoată acum mai mult din buzunare. Traficul în piețe este mai mare de când în marile lanțuri de magazine se intră doar cu certificatul de vaccinare, de aici și modificările de prețuri la produse.

  Cea mai aglomerată piață din Municipiul Târgu Jiu rămâne cea din zona centrală cunoscută ca și Piața Mare. Aici își desfășoară activitatea în special intermediarii. Printre ei își mai fac loc și micii producători, pe margine fiind vizibile tarabe ale țăranilor din localitățile limitrofe orașului. Impunerea certificatului de vaccinare la intrare în marile magazine a fost mană cerească pentru piețari. Oamenii recunosc că s-a văzut o creștere a profitului. Mulți dintre nevaccinați reconfigurându-și traseul obligați de noile prevederi.  “La noi nu e nevoie de vaccin. Noi stăm în aer liber. Plouă, ninge, aici suntem. Am avut, într-adevăr, vad mai bun de când cu vaccinul. Ce să facă omul, trebuie să mănânce. Lasă că și străinii au încasat destul, produsele noastre sunt mai bune”,a transmis o femeie din Bălești.

  “Au văzut gorjeni că tot la noi e mai bine. Când puteau alege, noi, producătorii, erau pe locul doi. Noi ne bucurăm că vindem și noi mai mult. Avem marfă mai gustoasă și mai sănătoasă. Poate ne întoarcem la ce era odată!”, a transmis un alt comerciant din Piața Mare.

  Prețuri mari

  Cumpărătorii sunt însă de altă părere. Oamenii spun că prețurile în piețe au explodat și că, în special, intermediarii profită de situație. “Sincer vă spun că nu mai știm ce să mâncăm. Toate sunt scumpe. Varza, cartofii și fasolea,mâncarea banală pentru român a ajuns să coste foarte mult. Mă sperie prețurile acestea, unde o să ajungem?! ”, a declarat o femeie.

  “Eu nu sunt vaccinat și acum îmi fac aprovizionarea doar din piața. Veneam și înainte dar nu la fel de des. Este adevărat că prețurile au crescut, este posibil să fie o creștere cauzată de obligativitatea prezentării certificatului verde. Partea rea este că în marile magazine mai găseai oferte dar, asta este, ce să facem, trebuie să mâncăm”, a declarat un târgujian.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: