spot_img
18.3 C
Târgu Jiu
miercuri, octombrie 4, 2023
Altele
  AcasăActualitateTermocentrala Ișalnița, oprită!

  Termocentrala Ișalnița, oprită!

  Sucursala Craiova se modernizează pe spinarea Gorjului
  Foto arhivă

  Complexul Energetic Oltenia funcționează, de câteva zile, fără una dintre termocentrale, ca urmare a lipsei cărbunelui. Este vorba de Sucursala Electrocentrale de la Ișalnița, din județul Dolj.

  În momentul de față, sunt în funcțiune 6 grupuri energetice. Sunt trei grupuri pe cărbune în funcțiune la Termocentrala de la Rovinari, două grupuri energetice la Termocentrala de la Turceni și un grup energetic la Sucursala Electrocentrale Craiova 2. La Termocentrala Rovinari sunt pornite grupurile energetice numerele 3, 4 și 6; la Termocentrala Rovinari sunt în funcțiune grupurile energetice numerele 5 și 7, iar la Termocentrala Craiova 2 grupul numărul 1.

  Sucursala Electrocentrale Ișalnița a oprit singurul grup pe care se baza, respectiv 7. Producția medie este de 1.200 de MWh, iar livrările de 1.000 de MWh. În urmă cu o săptămână producția era de 1.700 MWh. Lipsa cărbunelui este cauzată de oprirea Carierei Roșia, cea mai mare din România, care a rămas fără Acordul de Mediu în urma deciziei Tribunalului București. Suspendarea Acordului de Mediu s-a produs la solicitarea asociației Bankwatch. ONG-ul continuă să agite spiritele în Gorj, după ce joi a organizat un simpozion la Târgu Jiu. Peste 100 de mineri au protestat în apropiere de hotelul care îi găzduia pe activiștii Bankwatch.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: