spot_img
15.1 C
Târgu Jiu
duminică, octombrie 1, 2023
Altele
  AcasăCultura400 de copii și tineri vor participa la un concurs de dans la...

  400 de copii și tineri vor participa la un concurs de dans la Teatrul de vară din Târgu Jiu

  Festivalul Național de Balet și Dans Modern – În pași de dans spre INFINIT, ediția a VIII-a, va avea loc sâmbătă, 10 iunie,  la Teatrul de Vară din Târgu Jiu.

  Începând cu ora 10:00, pe scena Teatrului de Vară ”Nelu Dumitru” din Târgu Jiu, vor intra în competiție 400 de copii și tineri, foarte bine pregătiți, din Timișoara, Craiova, Drobeta-Turnu Severin, Orșova, Vâlcea, Slatina, Covasna și Târgu Jiu.

  Festivalul se adresează cursanților disciplinelor de balet și dans modern din școlile populare de artă, cluburi ale copiilor și alte unități școlare din țară și se desfășoară sub formă de concurs, organizat pe 2 secțiuni: balet și dans modern,  pe mai multe categorii de vârstă și cuprinde mai multe genuri de dans, fără a fi toate obligatorii de abordat. Pentru secțiunea dans modern vor fi următoarele probe: street dance, dans contemporan, dans sportiv, fantezie coregrafică, dans aerobic, majorete, iar la secțiunea balet; dans clasic, dans caracter, dans cotemporan și jazz.

  „Juriul este format din specialiști în domeniu, care vor aprecia: originalitatea interpretării, mișcarea scenică, selectarea tematicii dansului în concordanță cu vârsta copilului, costumația, sincronizarea pașilor de dans, a ritmului cu muzica.

  În urma clasamentului stabilit de către membrii juriului, organizatorul va acorda diplome câștigătorilor locurilor I, II și III. Toți participanții înscriși vor primi din partea organizatorului medalii.

  Evenimentul are ca principal scop crearea, asigurarea unui cadru optim de  manifestare în spirit competitiv, promovarea şi valorificarea disponibilităţilor artistice, sportive, estetice, interpretative şi de creaţie specifice tinerilor.

  Evenimentul este organizat de Școala Populară de Arte ”Constantin Brâncuși” Târgu Jiu, cu sprijnul Consiliului Județean Gorj“, Se arată într-un comunicat al Școlii Populare de Artă Târgu Jiu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: