spot_img
18.2 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 27, 2024
Altele
    AcasăEconomicMiliarde, angajări şi fronturi blocate în CEO

    Miliarde, angajări şi fronturi blocate în CEO

    Fronturi de lucru blocate şi cereri exorbitante din partea proprietarilor de pe Valea Rogojelu! Cam asta este situaţia cu care se confruntă administraţia Complexului Oltenia din partea proprietarilor de terenuri şi gospodării situate în imediata apropiere a excavatorului 1400 03 din Cariera Pinoasa. Atât autorităţile locale din Fărcăşeşti cât şi oamenii se tem că vor rămâne izolaţi în urma realizării culoarului către depozitul de cărbune, însă Divizia Minieră susţine că se va realiza un pod casetat de acces.

    cariera exproprieri

    Situaţie critică pe Valea Rogojelu, zonă situată în Cariera Pinoasa acolo unde, proprietarii terenurilor situate în perimetrul fronturilor de lucru nu ajuns la o înţelegere cu administraţia CE Oltenia. De mai bine de două săptămâni, excavatorul 1400 03 este oprit din activitate, în urma montării transportorului, urmând a se realiza culoarul de trecere către depozitul de cărbune Arderea. Realizarea acestui culoar de trecere ar însemna practic izolarea celor câteva gospodarii situate în perimetrul de excavare, fapt ce îngrijorează autorităţile locale din Fărcăşeşti. „Situaţia este gravă, casele nu sunt de o valoare mare, dar trebuie să se rezolve situaţia! Dumnealor vor să se mute cu nişte condiţii, sunt afectaţi de lucrări, le bate la uşă excavatorul şi vor angajări. Rog compania să le rezolve problemele. Ştiu că s-au făcut angajări la Complex şi persoana nu are calitatea de expropriat. Situaţia este gravă, li se dă destul de bine, dar vor şi bani şi angajare. Dacă nu se poate la companie, măcar la unităţile prestatoare, la Minprest. Mai sunt şapte gospodării ce urmează a fi demolate şi să le rezolve solicitările oamenilor”, a declarat viceprimarul din Fărcăşeşti, Ileana Purcărin.

    Pretenţii mari?!

    Proprietarii gospodăriilor şi ai terenurilor nu cad la pace cu administraţia Complexului Oltenia, urmare a cererilor venite din partea acestora, prin care solicită sume mari de bani, dar şi angajări în cadrul companiei. Chiar şi cu excavatorul la poarta casei, expropriaţii nu vor sa cedeze, cerinţele lor fiind condiţionate – angajări doar la CEO şi miliarde de lei vechi. Unul din cetăţeni a declarat că: „am găsit casă cu două miliarde lei vechi şi ei mi-au dat 1,2 miliarde lei vechi, dar şi angajarea copilului”. O altă localnică susţine că: „angajarea copilului meu şi bani să-mi cumpăr casă, am găsit casă cu 2,6 miliarde lei vechi, nu găsim sub două miliarde. Ziua nu poţi trăi, este praf, zgomot, nu poţi trăi aici, vreau să-mi angajeze copilul la mină, la Complex. Noi avem o facilitate, de ce să angajeze pe alţii, să angajeze de la noi. Ieri dimineaţa trebuia să ne ducem să negociem, dar au zis să nu ne mai ducem”. „Unde să mă duc şi ce să fac acuma? Mă ia pe bandă! Odată erau nişte preţuri, acum sunt alte timpuri. Nu plec până nu-mi angajează copilul!”, a susţinut un alt cetăţean.

    Antonie: „situaţia este critică”

    daniel-antonieConducerea Diviziei Miniere susţine că oamenii nu vor rămâne izolaţi deoarece se va realiza un pod casetat, după ce se va efectua acel culoar de trecere spre depozitul de cărbune. Directorul Daniel Antonie a declarat că situaţia pe anumite zone, cum ar fi Jilţ, Roşia, Pinoasa este destul de gravă. În prezent, în zona respectiva trebuie realizat un culoar de trecere spre depozitul de cărbune. „Este destul de gravă cum şi în alte zone avem aceeaşi situaţie, zona Jilţurilor, zona Roşia, şi la Pinoasa la excavatorul 140003 este aceeaşi situaţia, în sensul că excavatorul trebuie să excaveze să efectueze un culoar către depozitul de cărbune Arderea, astfel încât magistrala de cărbune să vină pe acest traseu, să avem program de conformare, să respectăm programul de conformare cu mediul. Acest culoar trebuia executat de acum 7-8 ani, dar şi în momentul de faţă întâmpinăm probleme. Doar că situaţia reală la acea zonă în momentul de faţă este următoarea: excavatorul staţionează din cauza montării, trebuie să montăm un nou transportor pe investiţii pentru a face străpungerea în depozitul Arderea. După ce montăm acest transportor, o să depăşim acel drum betonat, iar accesul către case îl vom asigura fără niciun fel de problem”, a explicat directorul Daniel Antonie. În ceea ce priveşte pretenţiile ridicate de proprietarii caselor şi terenurilor, Antonie susţine că aceste proprietăţi au fost deja evaluate, acesta confirmând cerinţele cetăţenilor, angajări şi bani. „Acele trei gospodării sunt evaluate, unul dintre ei doreşte pe lângă banii foarte mulţi pe acea casă şi banii pe o pădure care nu este în faţa fronturilor de lucru, doar că nu este nici un fel de problemă din acest punct de vedere, doreşte şi angajarea unui nepot care este la Minprest, doreşte să fie angajat la CEO. O altă situaţie acolo, avem o casă pe care am achiziţionat-o doar că acel cetăţean nu şi-a găsit unde să locuiască, iar la cea de-a treia, actele nu sunt definite foarte bine pentru că proprietarii sunt în litigii. După ce montăm acest transportor, o să depăşim acel drum betonat, iar accesul către case îl vom asigura fără nici un fel de probleme”, a explicat directorul SDM, pe marginea cerinţelor cetăţenilor în cauză. În ceea ce priveşte solicitarea de angajare a membrilor familiei, Antonie susţine că: „în momentul de faţă noi am avut program de restructurare, nu putem face acest lucru. În cazul acesta am găsit soluţii şi vom merge mai departe cu excavatorul, probabil că o să înţeleagă la un moment dat şi vor accepta doar plata şi atât. Alţii nu au locuri de muncă, ar trebui să înţeleagă şi să fie foarte mulţumiţi”.

    Te-ar mai putea interesa

    2 COMENTARII

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: