spot_img
20.3 C
Târgu Jiu
marți, septembrie 26, 2023
Altele
  AcasăEconomicRecord de funcționare pentru un grup de la CEO

  Record de funcționare pentru un grup de la CEO

  Grupul energetic nr.6 al Sucursalei Electrocentrale Rovinari, din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO), a înregistrat aproximativ 5506 ore de funcționare fără întrerupere. Grupul a fost oprit în data de 3 martie, după 230 de zile de funcționare continuă, fără a prezenta probleme tehnice care ar fi impus oprirea acestuia.

  Grupul energetic nr.6 de la Rovinari a produs în aceasta perioada o cantitate de energie electrica de peste 1,34 TWh și a asigurat permanent servicii tehnologice de sistem.

  1,9 milioane de familii au beneficia de energia de la Grupul 6

  Grupul a funcționat cu cele mai mici valori ale consumului specific de combustibil la nivelul CE Oltenia, cu cca 0% aport de hidrocarburi si cu emisiile de SO2, NOx si pulberi sub limitele prevăzute de Legea nr.278/2013 privind emisiile industriale. „Putem spune ca cei 1,34 TWh  au asigurat consumul de energie electrica a cca 1.900.000 de familii, timp de 7,5 luni. (…). Din totalul energiei produse de CE Oltenia, energia produsa la Rovinari acoperă un procent de peste 50%, cu respectarea tuturor condițiilor de mediu impuse de legislația europeana și națională în vigoare, grupurile energetice aflate în operare fiind conforme din punct de vedere al nivelului tuturor emisiilor reglementate si pregătite sa îndeplinească inclusiv noile condiții valabile din august 2021”, se arată într-un comunicat al CEO.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: