spot_img
17.3 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 28, 2023
Altele
  AcasăEconomicReprezentanţi ai Ministerului Economiei, la CE Rovinari

  Reprezentanţi ai Ministerului Economiei, la CE Rovinari

  La începutul săptămânii viitoare se va afla compania ce va investi în construirea noului grup energetic de 500 MW la CE Rovinari. Comisia de licitaţie a fost convocată a se întruni, în data de 31 octombrie, prin ordin semnat de secretarul de stat Claudiu Stafie, şedinţă în cadrul căreia se vor deschide ofertele companiilor interesate de această investiţie. În urma construirii acestui grup energetic se vor crea 400 de locuri de muncă.

  Ministerul Economiei a dispus, prin ordin, convocarea comisiei ce va analiza, în data de 31 octombrie, ofertele depuse de companiile interesate de construirea noului grup energetic de 500 MW. Conform conducerii CE Rovinari, cinci companii au cumpărat caietele de sarcini, printre acestea aflându-se şi Alro Slatina. Şi totuşi … acum pe ultima sută ar putea apărea multe surprize în sensul că ultima zi de depunere a ofertelor este luni, 31 octombrie. Reprezentanţii CE Rovinari au declarat că după întrunire şi analizarea ofertelor depuse, se va trece la discutarea cu fiecare reprezentant de companie. Din comisie, va face parte şi un reprezentant de la Ministerul Economiei. Surse din sistem au declarat că cea mai mare competiţie se va da între cei de la Alro Slatina şi compania din China.

  Pretenţii care mai de care

  Scoaterea la vânzare a caietului de sarcini privind construirea noului grup energetic de 500MW a stârnit interesul mai multor companii internaţionale, printre acestea aflându-se şi o companie din Japonia. Probleme au apărut în momentul în care japonezii au cerut o garanţie exagerată, ca întreaga cantitate de energie produsă de noul grup să fie achiziţionată de termocentrală. Practic, aceştia condiţionau asigurarea pieţei de desfacere a energie produse de noul grup. O altă solicitare a venit şi din partea unuia din posibilii investitori, care pe motiv că nu au timp pentru pregătirea documentaţiei, au cerut amânări.

  Locuri de muncă

  Cu încă un grup de minim 500 MW şi alte patru grupuri de 330 MW, producţia de cărbune necesară funcţionării acestor coloşi se va ridica în următorii ani la 15 milioane tone/an, în condiţiile în care acum este de şapte milioane tone /an. Cu o tehnologie de ultimă generaţie, cu randament şi performanţă, directorul general Tiberiu Trotea estimează că „noul grup energetic va avea o durată de viaţă de 30-40 de ani”. Cât priveşte partea socială, Trotea consideră că odată cu punerea în funcţiune a acestui nou grup energetic se vor crea aproximativ 400 de locuri de muncă în judeţ.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: