spot_img
14.4 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 27, 2024
Altele
    AcasăEducatieLiceenii vor fi învățați să recunoască dezinformarea din mediul online

    Liceenii vor fi învățați să recunoască dezinformarea din mediul online

    50 de liceeni vor fi învățați despre modul în care funcționează dezinformarea din mediul online și despre cum să o recunoască.

    Proiectul MEDIA PENTRU TINEri! a fost lansat de Asociația Be Teen Teen.

    „Obiectivele proiectului includ: creșterea gradului de informare în rândul tinerilor din grupul țintă cu privire la existența fenomenului de dezinformare, echiparea tinerilor din grupul țintă cu tehnici și metode potrivite pentru a face diferența între conținutul fals și conținutul adevărat în social media, creșterea capacității tinerilor din grupul țintă de a interacționa responsabil pe social media.

    Locul de implementare al acestui proiect este Liceul Tehnologic „Henri Coandă” din Târgu Jiu, un partener de încredere al asociației în promovarea educației și responsabilității în rândul tinerilor. Proiectul a debutat pe 15 februarie 2024 și se încheie pe 14 august 2024.

    Beneficiarii direcți ai proiectului sunt 50 de tineri de liceu, cu vârste cuprinse între 15 și 18 ani, ce vor avea parte de informații și instrumente esențiale pentru navigarea în mediul online, învățând să recunoască și să combată dezinformarea“ se arată într-un comunicat de presă.

    Tabără de trei zile

    La finalul proiectului, participanții vor merge într-o tabără de trei zile, la care vor participa tinerii din grupul țintă și membri ai echipei de implementare. Această etapă a proiectului va oferi participanților oportunitatea de a-și dezvolta abilitățile și de a aplica cunoștințele acumulate într-un mediu practic și interactiv.

    Proiectul presupune ateliere de educație media workshopuri, dar și sesiuni de storytelling la care vor participa specialiști din domeniu.

    „Pe lângă tinerii din proiect dornici să ni se alăture, vom avea invitați din comunitate, reprezentanți ai altor ONG-uri, autorități publice locale, grupuri informale și reprezentanți ai mass-media. Dorim să le oferim tinerilor nu doar cunoștințe teoretice, ci și abilități practice în gestionarea informațiilor pe care le întâlnesc pe platformele de socializare. Prin intermediul acestui proiect, vrem să-i încurajăm să devină agenți activi ai schimbării, capabili să distingă între adevăr și fals și să influențeze pozitiv mediul online în care se desfășoară”, transmit reprezentanții Asociației Be Teen.

    Proiectul este finanțat prin programul Efectiv Civic, dezvoltat de FDSC – Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile în parteneriat cu RAF – Romanian American Foundation și cu sprijinul CJI – Centrul pentru Jurnalism Independent.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: