spot_img
31.3 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 23, 2023
Altele
  AcasăEvenimentCinci angajați „la negru“, la două firme din Târgu Jiu

  Cinci angajați „la negru“, la două firme din Târgu Jiu

  Două societăți din Târgu Jiu au fost sancționate cu amenzi în cuantum de 100.000 de lei, pentru folosirea în activitate a cinci persoane pentru care nu aveau încheiate, în prealabil, contracte individuale de muncă în formă scrisă. „Cel de-al treilea angajator, cu sediul în Municipiul Târgu-Jiu, a fost sancționat cu amendă în valoare de 10.000 de lei pentru primirea la muncă a unui salariat în afara programului de lucru stabilit în cadrul contractului individual de muncă cu timp parțial“, se arată într-un comunicat de presă al ITM Gorj.

  Amenzi de peste 243.000 de lei

  Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a efectuat, în săptămâna 8-12 martie, 42 de controale care au vizat atât domeniul relațiilor de muncă, cât și domeniul  securității și sănătății în muncă.

  În urma deficiențelor constatate, au fost aplicate amenzi în valoare totală de 243.000 de lei, din care 110.000 de  lei pentru muncă nedeclarată la trei angajatori din domenii precum comerțul cu amănuntul și întreținerea și repararea autovehiculelor.

  Urmare a neconformităților constatate, cu ocazia controalelor, au fost dispuse 130 de măsuri de remediere a deficiențelor, ce trebuie duse la îndeplinire într-un termen stabilit de inspectorii de muncă.

  „În cadrul acțiunilor întreprinse de Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj se pune accent pe creșterea gradului de conștientizare atât a angajatorilor, cât și a angajaților, cu privire la importanța respectării măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, precum și asigurarea desfășurării activității la locul de muncă în condiții de securitate și sănătate în muncă“, a declarat George Octavian Romanescu, inspector șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: