spot_img
24.1 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 30, 2023
Altele
  AcasăEvenimentCondamnat pentru tentativă de omor

  Condamnat pentru tentativă de omor

  Un gorjean a fost condamnat la o pedeapsă de trei ani și nouă luni de închisoare pentru tentativă de omor. „În baza art. 39 alin. 1 lit. b Cod penal cu referire la art. 38 alin. 1 Cod penal, aplică pedeapsa cea mai grea, de 3 ani şi 6 luni închisoare, la care adaugă un spor de 1/3 din cealaltă pedeapsă, respectiv un spor de 3 luni, rezultând pedeapsa de 3 ani şi 9 luni închisoare“, se arată în sentința Tribunalului Gorj.

  Constantin Cosmin Stroescu a primit interdicția de a mai intra timp de doi ani în baruri, restaurante, cluburi, discoteci şi pab-uri unde se consumă băuturi alcoolice.

  Circumstanțe atenuante

  Fapta a avut loc în primăvara anului 2019. „La data de  21.04.2019, în jurul orelor 02.00,  aflându-se în incinta   barului administrat de SC … SRL din Bumbeşti-Jiu, pe fondul consumului excesiv de alcool, a avut loc un conflict spontan între mai multe persoane, ocazie cu care suspectul Stroescu Constantin Cosmin a folosit un obiect tăietor înţepător, respectiv briceag, aplicând numitului P. N. C. o lovitură în zona abdomenului, producându-i leziuni care, potrivit concluziilor preliminare medico-legale necesită pentru vindecare 25-30 de zile de îngrijiri medicale şi care au pus în pericol viaţa victimei.

  Pesoana vătămată a fost internată în Spitalul Judeţean de Urgenţă Tg-Jiu unde a fost supusă, în regim de urgenţă unei intervenţii chirurgicale.

  În cauză a fost reţinută în favoarea inculpatului Stroescu Constantin Cosmin circumstanţa atenuantă a provocării, prevăzută de art. 75 alin.1 lit. a Cod penal, în ceea ce priveşte săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor, întrucât conflictul spontan a fost declanşat în interiorul barului menţionat prin agresarea fizică a inculpatului Stroescu Constantin Cosmin de către numitul P.N.C. şi alţi doi inculpaţi, acesta fiind lovit în mod repetat şi nejustificat cu pumnii şi picioarele şi după căderea la nivelul solului, iar după încetarea acţiunii agresive, inculpatul /persoană vătămată Stroescu s-a intersectat lângă uşa de la ieşirea din bar cu persoana vătămată /inculpatul P N C, aplicându-i cu un briceag o lovitură în zona abdomenului, iar ulterior l-a urmărit  în fugă, în afara barului, pe inculpatul I.A.E. Astfel, procurorul a reţinut că inculpatul Stroescu Constantin Cosmin s-a aflat într-o stare de tulburare determinată de agresiunea nejustificată exercitată anterior asupra sa, însă raportat la împrejurările cauzei, a constatat că această agresiune încetase şi vizase exclusiv producerea unor leziuni fizice şi nu suprimarea vieţii, ori, în aceste condiţii inculpatul Stroescu a folosit un instrument tăietor-înţepător apt să producă rezultatul periculos prevăzut de legea penală, aplicînd o lovitură cu o mare intensitate, vizând o zonă vitală respectiv cavitatea abdominală, urmărind să suprime viaţa persoanei vătămate, rezultat care nu s-a produs datorită îngrijirilor medicale.

  De asemenea, se reţine că inculpatul Stroescu Constantin Cosmin a suferit relativ recent o condamnare pentru săvârşirea unei infracţiuni cu violenţă, în Spania“, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj în momentul în care s-a declanșat urmărire penală.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: