spot_img
19.7 C
Târgu Jiu
duminică, septembrie 24, 2023
Altele
  AcasăEvenimentPrimăria Aninoasa amendată de Garda de Mediu pentru canalizarea furată

  Primăria Aninoasa amendată de Garda de Mediu pentru canalizarea furată

  Primăria comunei Aninoasa a fost amendată de Garda de Mediu pentru sistemul de canalizare din satul Bobaia, care nu funcționează, pentru că din acesta au fost furate o serie de elemente componente. „O noua activitate cu impact asupra mediului a fost identificată pe raza localității Aninoasa, fără autorizație de mediu. Este vorba de epurarea și canalizarea apelor menajere de pe raza localității Aninoasa. Și în acest caz a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 30.000 lei“, a comunicat Garda de Mediu Gorj.

  Primarul spune că amenda va fi contestată în instanța de judecată

  Primarul comunei Aninoasa, Ilie Petroi, nu înțelege de ce a fost aplicată o sancțiune în condițiile în care sistemul nu funcționează și nu este branșată vreo locuință și intenționează să conteste sancțiunea: „Probabil că o să contestăm această amendă. Nu înțeleg de ce a fost aplicată și de ce este nevoie de autorizația de mediu care a expirat în anul 2019, dacă nu este funcțională și nu este nicio gospodărie branșată“.

  Au fost furate două motoare și camele video de la staţia de epurare

  Sistemul de canalizare din comuna Aninoasa a fost realizat pe fonduri europene. Acesta a fost furat bucată cu bucată, astfel încât, în momentul de față, nu mai este funcțional. Nicio gospodărie din satul Bobaia nu este branșată la canalizarea care a fost făcută în urmă cu aproximativ șapte ani.

  „S-au furat două motoare, camerele de supraveghere video cu sistem cu tot de la staţia de epurare şi capacele de la mai multe guri de canalizare. Au fost rupte uşile şi a fost furat sistemul cu camerele cu tot. Nu a fost racordată nicio locuință din sat, pentru că nu au existat solicitări. Nu puteam să-i obligăm pe oameni să se racordeze. Motivul este legat probabil de banii pe care ar fi trebuit să-i plătească pentru acest nou serviciu“, a spus primarul localităţii Aninoasa.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: