spot_img
1.9 C
Târgu Jiu
joi, decembrie 12, 2024
Altele
    AcasăHeadlinesAndreea Amza, eleva de la CNTV calificată la olimpiadele naționale! Tânăra ...

    Andreea Amza, eleva de la CNTV calificată la olimpiadele naționale! Tânăra are performanțe la trei discipline școlare

    Eleva Andreea Amza este una dintre tinerele care aduc amândrie sistemului educațional din județul nostru. La doar 17 ani își face deja planuri pentru o carieră reușită, astfel că este și olimpică la mai multe discipline. Ultimii ani au fost prolifici pentru adolescenta născută la Motru, ea alegând să studieze în cadrul Colegiului Național „Tudor Vladimirescu”. Ambițioasă și cu  o dorință nestăvilită de cunoaștere, Andreea s-a calificat în cursul anului trecut la trei etape naționale la discipline precum lingvistică, științe ale pământului, dar și fizică. Alături de colegii săi a format chiar și o echipă de robotică, urmând să își prezinte viziunea în acest domeniu peste hotare. Unde vrea să studieze tânăra, dar și ce planuri are după finalizarea facultății, aflăm în cadrul interviului oferit pentru Revista Cult-ura. 

    Reporter: Povestește-ne despre reușitele tale la olimpiadele la care ai participat!

    Andreea Amza: Am participat în fiecare an la diferite olimpiade și concursuri și m-am calificat la fazele naționale. O să mentionez rezultatele din ultimii doi ani. În clasa a IX-a m-am calificat la olimpiada naționala de fizică, unde am obținut și medalie de bronz, olimpiada națională de lingvistică și am obținut mențiune la olimpiada județeana de matematică, iar în clasa a X-a m-am calificat la trei naționale: lingvistică, științele pământului (unde am obținut și mențiune specială) și fizică. De asemenea, am obținut premiul II la olimpiada județeana de chimie.

    Rep.: Ce profesori te-au coordonat în activitatea ta?

    A.A.: Pe această cale aș dori să le mulțumesc și profesorilor mei care m-au ajutat enorm: doamna Danau Rodica la fizica, doamna Teoteoi Valeria la chimie, doamna Goanta Cristina la limba romana, domnul Bunget Mihai la matematica și doamna Nodea Gabriela la informatică. De asemenea, le mulțumesc și domnilor profesori care m-au îndrumat în gimnaziu și cu ajutorul cărora am obținut diferite premii și în acea perioadă: Ochiana Neculai, Ochiana Ionica și Buse Lavinia.

    Rep.: Pentru care premiu ai muncit cel mai mult și ce ai simțit atunci când l-ai obținut?

    A.A.: Sunt fericită pentru orice premiu pe care îl obțin, acesta fiind o dovadă a muncii mele constante.

     Rep.: Trăim într-o societate în care prea puțini tineri mai sunt preocupați de actul educațional. Ce anume te motivează să înveți și să ai astfel de performanțe?

    A.A.: Mereu am fost pasionată de cunoaștere și asta m-a ambiționat să lucrez la diferite materii.

    Rep.: Presupun că înveți foarte mult, îți mai rămâne timp și pentru alte activități recreative? Ce îți place să faci în timpul liber, ce pasiuni ai?

    A.A.: Îmi place să citesc și să ma implic în diferite proiecte extrașcolare, mai ales în cele care îmi dezvoltă diferite abilități. În prezent ne creem propria echipa de robotică, TeaBorgs, cu care vom participa la FirstTechChallenge, o să plec la Strasbourg zilele următoare cu echipa cu care am participat în proiectul Euroscola și am luat parte în diferite tabere pentru elevi, precum „Creatori de Viitor”

    Rep.: Faci voluntariat sau faci parte din vreun consiliu al elevilor? Dacă da, ce presupune activitatea ta? Dacă nu, te rog să îmi spui ce alte activități practici pentru formarea ta!

    A.A.: Nu fac foarte mult voluntariat, programul încărcat nepermitându-mi, dar încerc pe cât posibil să mă implic în ceea ce pot. Am fost voluntar la „Ziua de curățenie națională”, în programul „Luna plantării arborilor” și în cadrul „Strategie de Acțiune Comunitară”.

    Rep.: Ce planuri ai pe viitor? La ce olimpiade vrei să participi?

    A.A.: În continuare mă voi axa pe olimpiadele materiilor ce reprezintă științele exacte, respectiv fizica, matematica, informatica și chimia.

    Rep.: În ceea ce privește studiile superioare la ce facultate vrei să ajungi? Îți dorești să studiezi în România sau în străinătate?

    A.A.: Aș vrea să studiez la Universitatea Politehnica din București, dar nu sunt hotărâtă complet, consider că mai este timp pentru această decizie.

    Rep.: Ce crezi că ar trebui schimbat în sistemul educațional din România?

    A.A.: Consider că cea mai importantă problemă la sistemul educațional din România este lipsa de practică, acest aspect dezavantajându-ne mai ales dupa terminarea studiilor, în momentul în care ne angajăm.

    Rep.: Cum te vezi în următorii ani în ceea ce privește cariera?

    A.A.: Nu doresc un program fix, de opt ore, într-un birou. Mă văd mai mult un angajat care să facă cercetare, sau diferite proiecte și care să aibe un program flexibil, astfel încât să încorporez cât mai multe activități în orar.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!