spot_img
17.9 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 27, 2024
Altele
    AcasăHeadlinesJurnalişti agresaţi de rudele celor 13 persoane reţinute de DIICOT Gorj

    Jurnalişti agresaţi de rudele celor 13 persoane reţinute de DIICOT Gorj

    Dubele Poliţiei au adus ieri, în faţa magistraţilor gorjeni, numai puţin de 13 persoane, acuzate de procurorii DIICOT Gorj că au înşelat aproape o mie de persoane din Statele Unite ale Americii pe internet. Jurnaliştii, prezenţi la filmare au fost agresaţi de rudele unora dintre cei reţinuţi.

    Scandal mare ieri la poarta Tribunalului Gorj, unde au fost aduse cele 13 persoane, acuzate de fraude pe internet. Rudele celor reţinuţi au agresat un cameraman al unei televiziuni naţionale, iar un alt reporter a fost împins. Nici înjurăturile şi ameninţările la adresa jurnaliştilor nu au lipsit. „Lasă că îţi arăt eu ţie. Vezi tu ce îţi fac eu!”, sunt o parte dintre ameninţările făcute de una dintre rudele celor aflaţi în arestul Poliţiei, faţă de un cameraman care încerca să filmeze dubele Poliţiei. Imediat ce persoanele reţinute au fost coborâte din dube, rudele acestora i-au aplaudat la scenă deschisă. Cele 13 persoane au fost aduse în faţa magistraţilor, după ce procurorii DIICOT Gorj au cerut prelungirea mandatelor de arestare preventivă cu încă 30 de zile.

    Rămân în arest

    Audierile de ieri s-au derulat timp de câteva ore, iar după şedinţă, magistraţii au deliberat, în defavoarea reţinuţilor, care vor rămâne pentru încă 30 de zile în arest. Totuşi, aceştia mai au o cale de atac la Curtea de Apel Craiova, unde vor încerca să obţină libertatea. Oamenii legii au stabilit în timpul anchetei, care s-a desfăşurat timp de doi ani, că în perioada 2009-2011, suspecţii au postat anunţuri fictive de vânzare a unor bunuri inexistente în realitate şi, au indus în eroare mai mulţi cumpărători on-line, în cadrul platformelor de comerţ electronic Ebay şi Craigslist, cărora le-au fost transmise informaţii false cu privire la realitatea anunţurilor, modalitatea de achiziţie, plata preţului, identitatea vânzătorului. Frauda informatică se ridică la valoarea de aproximativ 20 de milioane de dolari.

    Te-ar mai putea interesa

    9 COMENTARII

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: